Mainos

Uutistoimistot: S&P laskee useiden euromaiden luokituksia - miten käy Suomen?

Uutistoimistot AFP ja Reuters kertovat, että luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's laskee tänään useiden euromaiden luokituksia. AFP:n nimetön lähde ei osannut sanoa, onko S&P laskemassa Suomen luokitusta.

Useisiin nimettömiin lähteisiin perustuvien tietojen mukaan joukossa on ainakin Ranska, joka menettäisi korkeimman AAA-luokituksensa.

AFP kertoo, että Saksa, Belgia, Luxemburg ja Hollanti säästyisivät luokituksen laskulta. Suomen lisäksi Itävallan kohtalosta ei ole tietoa.

Standard & Poor's ei kommentoi huhuja.

Saksaa, Hollantia, Itävaltaa ja Suomea pidetään vahvimpina AAA-maina. Ranskan luokitus on sen sijaan horjunut jo pidemmän aikaa, koska maan pankeilla on suuria vastuita Etelä-Euroopan kriisimaissa.

S&P asetti joulukuussa kaikkien 15 euromaan luottoluokituksen tarkkailuun mahdollista luokituksen laskua varten. Jos Ranskan luokitus putoaa, myös Euroopan rahoitusvakausvälineen luokitus todennäköisesti laskee Ranskan suuren painoarvon vuoksi. Luokitusten lasku vaikeuttaisi siten merkittävästi euromaiden velkakriisin hoitamista.

Tietoa mahdollisesta luokituksen laskusta odotetaan Yhdysvaltain markkinoiden sulkeuduttua lähellä puoltayötä Suomen aikaa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.