Mainos

"Luokituksen lasku ei suista euroa raiteiltaan"

Ranskan luottoluokituksen mahdollinen lasku ei suista euroalueen kriisinhoitoa raiteiltaan, arvioi OP-Pohjolan pääekonomisti Reijo Heiskanen.

Tiedot luottoluokitukset laskusta tulevat Heiskasen mukaan kuitenkin ikävään aikaan juuri kun markkinoilla on ilmennyt merkkejä paremmasta.

– EKP:n pääjohtaja Mario Draghi puhui juuri alustavasta stabilisioitumisesta ja siitä, että asiat etenevät myönteiseen suuntaan. Nyt ei olisi todellakaan kaivattu tällaisia kielteisiä uutisia, jotka järkyttävät tätä markkinatasapainoa, Heiskanen sanoo STT:lle.

– Epävarmuus jää tilapäiseksi. Velkakriisin hoidossa voidaan edetä edelleenkin myönteiseen suuntaan, tämä ei suista sitä raiteiltaan.

Ranskan luottoluokituksen lasku ei Heiskasen mukaan kaada euroalueen väliaikaista vakausrahastoa ERVV:tä, mutta saattaa nostaa sen lainakustannuksia. Heiskanen muistuttaa, että yhden luottoluokittajan luokitukset eivät mullista koko maailmaa.

– Kyllähän Yhdysvallatkin menetti Standard & Poor'silla korkeimman luokituksensa, ja sen korot ovat vain laskeneet sen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.