Uusivuosi ilman alkoholia: Miksi sinunkin kannattaisi juhlia selvin päin

Pian juhlitaan vuoden vaihtumista, ja monella juhlinnassa on isossa osassa mukana alkoholi. Alkoholi tuo hetken huuman, mutta seuraavana päivänä olo voi olla kuin traktorin alle jääneellä. Lue syyt, miksi uusivuosi kannattaisi vastaanottaa selvin päin.

Alkoholi kuuluu monella uudenvuoden juhlintaan ilman kyseenalaistamista, eikä sen pois jättäminen tulisi kuuloonkaan. Ikävä kyllä liian monella alkoholin nauttiminen lähtee käsistä viimeistään siinä vaiheessa, kun raketit on ammuttu ja on aika siirtyä baariin. Sosiaalinen paine, juhlahumu ja vuoden viimeinen päivä ovat hyviä tekosyitä juhlia vähän enemmän kuin normaalisti.

Seuraavana aamuna, kun pahoinvointi on armoton ja peilistä tuijottaa takaisin pari punoittavia silmiä, moni vannoo itselleen, ettei juo enää ikinä. Tämä kuitenkin unohtuu viimeistään siinä vaiheessa, kun tipaton tammikuu on ohi ja ystävät soittavat ja pyytävät käymään yksillä.

Alkoholista on enemmän haittaa kuin hyötyä niin terveydelle kuin omalle maineellekin. Uusivuosi ilman alkoholia voi olla positiivinen kokemus, joka säästää niin rahat kuin mielenkin. AVA listasi syyt, miksi uutta vuotta kannattaa tänä vuonna juhlia alkoholiton drinkki kädessä. Usko pois – ei juhlinta selvin päin ole niin tylsää kuin voisi kuvitella.

Hyviä syitä juhlia selvin päin

1. Ihmiset eivät ole kovinkaan viehättäviä, kun veressä on promilleja enemmän kuin 0,5. Alkoholi sumentaa arviointikyvyn: mielestäsi baarin peilistä katsoo takaisin maailman viehättävin nainen tai komein mies, kun todellisuus on jotain aivan muuta.

2. Alkoholin litkiminen ei ole paras mahdollinen dieetti. Joulumässäilyn päälle vielä kasapäin uudenvuoden drinkkejä ja suolaista naposteltavaa, niin on varma, että housut puristavat seuraavalla viikolla.

3. Keskustelu selvin päin ei ole niin kamalaa kuin mitä väitetään. Monet tarvitsee pari rohkaisuryyppyä ennen kuin uskaltavat aloittaa keskustelun tuntemattomien ihmisten kanssa tai edes ottaa osaa keskusteluun. Tosiasiassa keskustelu ilman alkoholia on hedelmällisempää ja tekee paremman vaikutuksen kuin humalassa sössöttäminen.

4. Säästät rahaa. Baarilasku ja taksimatkat tekevät melkoisen loven lompakkoosi. Baariin hupenee useampi kymppi, eikä taksilla matkustelukaan ole halvinta hupia. Rahat, jotka voisivat mennä kurkusta alas, voi käyttää esimerkiksi alkuvuoden alennusmyynteihin.

5. Baarissa heiluminen voi sinkulle olla seikkailu, mutta myös surkuhupaisa näytelmä. Humalassa vastakkaiseen sukupuoleen tutustuminen on pinnallista ja harhaanjohtavaa. Kun arvostelukyky lähentelee pohjalukemia, ei ole helppoa tehdä oikeita ratkaisuja. Tuloksena voi olla ikävä yllätys seuraavana aamuna ja armoton morkkis.

6. Humalassa tulee tehtyä tyhmyyksiä. Tekstailu exälle, nykyisen kumppanin kanssa riitely ja ihmissuhdesotkujen selvittely voi pahimmillaan pahoittaa monen ihmisen mielen. Selvänä näitä mokia ei tulisi tehtyä, eikä seuraavaa päivää tarvitse viettää puhelimen ääressä edellisyön sotkuja selvitellen.

7. Uusi vuosi alkaa virkeänä, kun krapulasta ei ole tietoakaan. Voit aloittaa alkavan vuoden puhtaalta pöydältä ilman, että tarvitsee morkkistella, mitä tyhmyyksiä tulikaan humalassa tehtyä.

8. Monet kissat ja koirat pelkäävät raketteja, ja niille uusivuosi voi olla erityisen ikävä päivä. Lemmikinomistajat voivat ottaa uuden vuoden vastaan kotosalla rakkaiden karvakuonojensa kanssa ja pitää samalla huolta oman lemmikkinsä hyvinvoinnista.

9. Monet uskovat, että itkeminen ja parkuminen uudenvuodenpäivänä on paha asia ja tuo epäonnea tulevalle vuodelle. Alkoholin litkimisestä seuraa suurimmalla osalla moraalinen krapula, jonka seurauksena olo voi olla masentunut ja itkuinen. Vältä siis epäonni ja vietä uusivuosi selvin päin!

10. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä: humalassa ihminen ei koskaan ole täysin läsnä. Selvänä nautit aivan toisella tavalla uudesta vuodesta ja ystäviesi seurasta.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja