Uusille munatuotteille odotetaan innostunutta vastaanottoa

Suomessa kulutetaan tällä haavaa 52 miljoonaa kiloa kananmunia vuodessa. Määrästä noin 12 prosenttia on erilaisia valmisteita. Kananmunavalmisteista käytetään edelleen suurin osa suurkeittiöissä, leipomoissa ja elintarviketeollisuudessa.

Kananmunasta on nyt kuoriutunut uusia kotimaisia kananmunavalmisteita, joilla pyritään helpottavat kiireisten ihmisten ruoanlaittoa ja edistämään ravitsemusta. Mukana on ruoanlaittoon ja leivontaan soveltuvia nestemäisiä valmisteita, jotka on pakattuna kartonkisiin tetroihin. Purkitettua kanamunaa löytyy myös luomuna. Munavoin ystäville on kehitelty valmiste ilman keltuaista, jolloin tuotteesta on saatu kolestroliton. Amerikasta napattu uutuus on munajuoma Eggxtra, jota povataan ravitsevaksi välipalaksi terveyshakuisille kuluttajille. Juomassa on yhdistetty kananmunaa, appelsiinimehua sekä rasvatonta maitoa.

Yhdysvalloissa jo yli kolmannes, Japanissa jopa 40 prosenttia ja EU:n alueellakin lähes viidennes kananmunista käytetään valmisteina.

(MTV3 Internet / STT)

Lue myös:

    Uusimmat