Olof Palmen murhan todistaja nimesi Skandiamiehen mahdolliseksi tappajaksi vuonna 2018 – "Kaikki vaikuttaa samalta"

Yksi 32 vuotta sitten tapahtuneen Ruotsin pääministerin Olof Palmen murhan tärkeimmistä todistajista on antanut Expressen-lehdessä uusia tietoja mahdollisesta murhaajasta.

Juttu on julkaistu aiemmin vuonna 2018, päivitetty 10.6.2020, kun syyttäjä kertoi pitävänsä Engströmiä Palmen murhaajana.

Video: Näin MTV uutisoi Olof Palmen murhasta tuoreeltaan helmikuussa 1986.

Lars Jeppsson on yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka näkivät murhaajan läheltä. Hän uskoo nyt, että kyseessä oli toukokuussa uudeksi pääepäillyksi noussut Stig Engström.

– On hyvin mahdollista, että se oli hän. En voi olla täysin varma, mutta kaikki vaikuttaa samalta. Tyyli, vaatteet ja keho, Jeppsson sanoo.

Ruotsalainen Filter-lehti kirjoitti toukokuussa, että yhä ratkaisemattoman murhan tekijä oli juuri Engström. Hän oli yksi ensimmäisistä murhan silminnäkijöistä.

Tutkinnanjohtaja: "Kiinnostavaa"

Skandiamanneniksi murhatutkimusten aikaan ristitty Engström käveli työpaikaltaan Skandialta kotiin Palmen pariskunnan takana, kun Olof Palme ammuttiin. Engströmiä kuultiin useasti silminnäkijänä. Hän kuoli vuonna 2000.

– Selkä näyttää leveältä, kuten kuvailin. Pituus täsmää myös. Näkemäni mies oli minua päätä pidempi, noin 180 senttimetriä. Jopa lippalakki ja tumma takki täsmäävät, Filter-lehden kuvat Engströmistä nähnyt Jeppsson kertoo.

Tutkintaryhmän johtaja Hans Melander ei halunnut kommentoida Expressenille yksityiskohtia. Hän tyytyy toteamaan yleisesti, että todistajan uudet lausunnot otetaan huomioon.

– Kaikki mitä ei ole ennen sanottu, kuulostaa kiinnostavalta.

Lue myös:

    Uusimmat