Uusi tutkimus vahvistaa: Roskaruoka voi vaarantaa mielenterveytesi

Roskaruoka on tunnetusti haitaksi vyötärölle, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan se voi vaikuttaa yllättäen myös mielenterveyteemme.

Espanjan Granadan sekä Gran Canarian Las Palmasin yliopistojen tekemän tutkimuksen mukaan säännöllisesti roskaruokaa syövät ihmiset sairastuvat helpommin masennukseen. Tutkijat havaitsivat myös, että roskaruokaa säännöllisesti syövät ihmiset syövät yleensä ylipäätään epäterveellisemmin, polttavat todennäköisemmin tupakkaa, istuvat paljon sekä tekevät töitä yli 45 tuntia viikossa. Epäterveelliseen roskaruokaan lukeutuvat muun muassa teolliset pizzat, hampurilaiset, hot dogit, donitsit ja muut rasva- ja hiilihydraattipitoiset herkut.

– Lisätutkimukset ovat tarpeellisia, mutta jo nyt olisi syytä kiinnittää huomiota roskaruoan syönnin kontrolloimiseen, sillä tällaisella ruoalla on vaikutusta sekä fyysiseen että psyykkiseen hyvinvointiin, tutkija Almudena Sánchez-Villegas totesi.

Yliopistojen laajaan tutkimukseen osallistui lähes 9000 ihmistä, joilla ei oltu diagnosoitu masennusta aiemmin. Koehenkilöiden mielenterveyttä ja ruokavaliota seurattiin yli kuuden kuukauden ajan. Tutkimuksen lopussa lähes 500 ihmisellä todettiin masennus tai he käyttivät masennuslääkkeitä. Tutkijat havaitsivat, että roskaruokaa runsaasti syöneillä koehenkilöillä oli noin 51 prosenttia suurempi todennäköisyys sairastua masennukseen.

Tuore tutkimus vahvistaa Mayo Clinicin aiemmin julkaistua tutkimusta, jonka mukaan rasvainen ja teollinen ruoka lisää masennusriskiä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja