Mainos

Uusi laki kuolleeksi julistamisesta valmistuu pikavauhtia

Uuden lain myötä onnettomuudessa kadonnut henkilö voidaan julistaa kuolleeksi nykyistä nopeammin ja yksinkertaisemmin.

Uusi laki kuolleeksi julistamisesta käsitellään eduskunnassa nyt pikavauhtia. Tavoitteena on, että lakiesitys voitaisiin hyväksyä eduskunnan istunnossa helmikuun toisella viikolla, jonka jälkeen se myös saataisiin voimaan varsin pian.

Uuden lain myötä onnettomuudessa kadonnut voidaan julistaa kuolleeksi nykyistä nopeammin ja yksinkertaisemmin. Myös kuolleeksi julistaminen kokonaan ilman odotusaikaa helpottuu. Lainmuutoksella on merkitystä Aasian hyökyaaltokatastrofin omaisille.

Eduskunnan hallintovaliokunta aloitti perehtymisen lainuudistukseen tänään. Puheenjohtaja Matti Väistön (kesk.) mukaan valiokunta pyrkii saamaan mietintönsä asiasta valmiiksi niin, että lakiesityksen täysistuntokäsittely voitaisiin aloittaa helmikuun ensimmäisellä viikolla. Toinen täysistuntokäsittely olisi sitten kuukauden toisella viikolla. Väistön mukaan hallituksen esitys näyttää erittäin hyvin valmistellulta, mikä osaltaan mahdollistaa asian ripeän käsittelyn valiokunnassa ja eduskunnan täysistunnossa. Valiokunnan asiantuntijakuulemisessa tuli tänään esiin vain muutama tarkistettava asia.

Oikeusministeriön edustaja oli Väistön mukaan kertonut valiokunnalle, että uusi laki olisi mahdollista saada voimaan varsin pian. Alun perin oli ajateltu, että muutosten toimeenpanon valmisteluun olisi tarvittu kolme kuukautta siitä, kun eduskunta on hyväksynyt uuden lain.

Hallitus antoi esityksen yli sata vuotta vanhan lain uudistamisesta jo viime keväänä. Ennen Aasian katastrofia vähemmän kiireelliseksi luokiteltu esitys jäi kiireellisempien asioiden jalkoihin ja on odottanut käsittelyyn pääsyä valiokunnassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.