Uusi käänne Valtteri Bottaksen mutterikohussa: suomalaiskuski varoitti Mercedestä jo viikkoja sitten – "Se ei tullut mitenkään tyhjästä"

Valtteri Bottas kertoo varoittaneensa Mercedestä mahdollisista ongelmista varikkokäynneillä jo viikkoja sitten. Lopulta Monacon F1-kisassa hänen etupyöränsä juuttui kiinni pieleen menneellä pysähdyksellä.

Bottas kertoi torstaina Helsinki-Vantaan lentokentällä järjestetyssä etälehdistötilaisuudessaan yllättyneensä tallipäällikkö Toto Wolffin esittämästä kritiikistä hänen varikkoruutuun sijoittumistaan kohtaan.

Mercedes-pomon kommentit asettuvat vielä erikoisempaan valoon Bottaksen toisesta paljastuksesta. Kuskin mukaan pyörän kiinnitysmutterin rikkoutuminen oli itse asiassa vain ajan kysymys.

– Se oli yksi huolenaiheistani jo muutamia viikkoja sitten, minkä nostin esiin tiimin kesken. Se ei tullut mitenkään tyhjästä, Bottas tokaisi medialle odotellessaan myöhästynyttä lentoaan seuraavaan kisakaupunkiin Bakuun.

Videot varikkokäynnistä paljastivat, että oikean puolen etupyörää irrottanut mekaanikko aloitti pulttipyssyn pyörittämisen viistokulmasta, mikä rikkoi mutterin tarttumahampaat. Tämän jälkeen pyörää oli jo mahdoton irrottaa. Lopulta se oli jumissa peräti 43 tuntia ennen kuin Mercedes sai osan liikkeelle erikoistyökalulla kotitehtaallaan Britanniassa.

– Tiesimme, ettemme ole täydellisiä varikkokäynneille, minkä olemme nähneetkin, emmekä myöskään muilla osa-alueilla, kuten renkaiden lämmittämisessä aika-ajoon, Bottas kritisoi.

– Tiesin Monacoon tullessa, että siitä (renkaidenvaihdosta) tulee ongelmia, ja se on asia, jota korostin paljonkin ennen viikonloppua.

– Kävimme kaiken yksityiskohtaisesti läpi, ja tiedämme, että olisimme voineet tehdä parempaa työtä varikkostopin kanssa. Se oli minun puoleltani rehellinen ja normaali palautekeskustelu, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat