Uusi käänne Huhtasaaren tviittikohussa: Kuvia oppilastöistä julkaistiin Instagramissa jo helmikuussa – "Tosi hienoja kantaaottavia julisteita"

5:28

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) tviitistä lähtenyt kohu on saanut uuden käänteen, kun paljastui, että hänen julkaisemansa kuva on jaettu Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelman Taidekaari-Instagram-tilillä jo paljon aiemmin. MTV Uutiset ei ole tavoittanut kohun osapuolia.

Katso video: Lintukodossa kasvanut Huhtasaari haluaa lapsuutensa Suomen takaisin.

Huhtasaari julkaisi eilen illalla Twitterissä kuvan, jossa oli oppilaiden tekemä juliste ja tekstinä "Suomeen VAI Kuoleen".

Suomeen-sanan alapuolella ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.).

Kuoleen-sanan alla ovat puolestaan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä Laura Huhtasaari.

Kasvokuvien välissä on kuva turvapaikanhakijoista pelastuslautalla.

Kohusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Koulu: Kuvaa ja nimiä ei saa julkaista ilman lupaa

Huhtasaaren mukaan useat oppilaat ovat ottaneet häneen yhteyttä, koska heidän mielestään opettajat lietsovat vihaa demokraattisesti valittuja poliitikkoja vastaan.

MTV Uutiset ei ole tavoittanut Huhtasaarta eikä kyseisen koulun johtoa tai kaupungin opetustoimen johtoa kommentoimaan kohua.

Koulun rehtori kommentoi tänään Ylelle, ettei Huhtasaari olisi saanut julkaista oppilaiden nimiä ilman lupaa.

– Oli ikävä yllätys, pakko myöntää, rehtori sanoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva löytyi Instagram-tililtä

Tilanne sai uuden käänteen iltapäivällä, kun Yle uutisoi kuvan olleen esillä Instagramissa jo aiemmin. Kuva on julkaistu helmikuussa Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelman Taidekaari-tilillä.

Kyseinen kuva näkyi vielä maanantaipäivän aikana Instagramissa, mutta on otettu iltapäivän aikana pois palvelusta. Kuvan julkaissut Taidekaari-tili kertoi, että kyseessä on nuorten tekemä kantaaottava juliste.

– Nuoret valitsevat pajassa kuudesta teemasta aiheet, joita käsitellään. Lopuksi tekevät kantaaottavia julisteita, ihan tosi hienoja ovat tehneet! päivityksessä kirjoitettiin.

Juttua päivitetty kello 17.33. Tiedon kuvan Instagram-julkaisusta kertoi ensimmäisenä Yle. Lisäksi kuva on nyt poistettu palvelusta.

Juttua päivitetty kello 18.00. Kuvan julkaisi Tampereen kaupungin hallinoima Taidekaari-tili, ei koulun oma tili.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja