Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Uunisiikaa ja porkkanarisottoa

Julkaistu 06.05.2005 06:00(Päivitetty 06.05.2005 11:46)

Uunisiika (4 annosta)

Siika

SiikaRuokala
  • 2-3 siikaa (suomustettuna)
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ripottele siian sisälle suolaa ja pippuria. Leikkaa terävällä veitsellä kalan kylkiin pienet viillot. Voitele uunivuoka öljyllä ja aseta siiat vuokaan. Kuori sitruunat ja fileoi hedelmälihat. Hienonna ne sekä kuorittu sipuli. Ripottele sipulia, sitruunan hedelmälihaa ja kapriksia siikojen pinnalle. Paista kaloja 170-180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes selkäevä irtoaa helposti sormilla nykäisemällä.

Porkkanarisotto (4 annosta)

PorkkanarisottoPorkkanarisottoRuokala

  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 plo porkkanamehua
  • 6-8 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori sipuli ja porkkanat. Hienonna pieniksi kuutioiksi ja kuullota kattilassa risottoriisin kera niin että riisi muuttuu läpi kuultavaksi. Sekoita kasvisliemi porkkanamehuun ja lisää seosta vähitellen riisin joukkoon. Lisää nestettä aina kun riisi on imenyt edellisen erän. Kypsennä risottoa koko ajan hämmentäen ja nestettä lisäten noin15 minuuttia. Lisää lopuksi parmesan, voi, suola ja jauhettua valkopippuria. Tarjoa heti.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliRuotsin lehtori Lötjönen laittoi Maikkarin juontajan kiperään tilanteeseen – miten itse pärjäisit?Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • 20:16
    Viiden jälkeen

    Ruotsin lehtori Lötjönen laittoi Maikkarin juontajan kiperään tilanteeseen – miten itse pärjäisit?

  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan