Uunisiikaa ja porkkanarisottoa

Uunisiika (4 annosta)

  • 2-3 siikaa (suomustettuna)
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ripottele siian sisälle suolaa ja pippuria. Leikkaa terävällä veitsellä kalan kylkiin pienet viillot. Voitele uunivuoka öljyllä ja aseta siiat vuokaan. Kuori sitruunat ja fileoi hedelmälihat. Hienonna ne sekä kuorittu sipuli. Ripottele sipulia, sitruunan hedelmälihaa ja kapriksia siikojen pinnalle. Paista kaloja 170-180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes selkäevä irtoaa helposti sormilla nykäisemällä.

Porkkanarisotto (4 annosta)

  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 plo porkkanamehua
  • 6-8 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori sipuli ja porkkanat. Hienonna pieniksi kuutioiksi ja kuullota kattilassa risottoriisin kera niin että riisi muuttuu läpi kuultavaksi. Sekoita kasvisliemi porkkanamehuun ja lisää seosta vähitellen riisin joukkoon. Lisää nestettä aina kun riisi on imenyt edellisen erän. Kypsennä risottoa koko ajan hämmentäen ja nestettä lisäten noin15 minuuttia. Lisää lopuksi parmesan, voi, suola ja jauhettua valkopippuria. Tarjoa heti.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat