Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Uunisiikaa ja porkkanarisottoa

Julkaistu 06.05.2005 06:00(Päivitetty 06.05.2005 11:46)

Uunisiika (4 annosta)

Siika

SiikaRuokala
  • 2-3 siikaa (suomustettuna)
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Ripottele siian sisälle suolaa ja pippuria. Leikkaa terävällä veitsellä kalan kylkiin pienet viillot. Voitele uunivuoka öljyllä ja aseta siiat vuokaan. Kuori sitruunat ja fileoi hedelmälihat. Hienonna ne sekä kuorittu sipuli. Ripottele sipulia, sitruunan hedelmälihaa ja kapriksia siikojen pinnalle. Paista kaloja 170-180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes selkäevä irtoaa helposti sormilla nykäisemällä.

Porkkanarisotto (4 annosta)

PorkkanarisottoPorkkanarisottoRuokala

  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 plo porkkanamehua
  • 6-8 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori sipuli ja porkkanat. Hienonna pieniksi kuutioiksi ja kuullota kattilassa risottoriisin kera niin että riisi muuttuu läpi kuultavaksi. Sekoita kasvisliemi porkkanamehuun ja lisää seosta vähitellen riisin joukkoon. Lisää nestettä aina kun riisi on imenyt edellisen erän. Kypsennä risottoa koko ajan hämmentäen ja nestettä lisäten noin15 minuuttia. Lisää lopuksi parmesan, voi, suola ja jauhettua valkopippuria. Tarjoa heti.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Elonen vetää pitkoja myynnistä – allergiavaaraSuolakurkkutorttuja ja piparisipsejä: Makuraati arvioi joulun erikoisimmat hittiherkutS-kaupan, Lidlin ja K-kaupan savukirjolohet testissä – voittaja yllätti: "Oikeasti hyvä!"Ostitko S-ryhmän kaupoista? Papuja vedetään myynnistä!Kovan influenssa-aallon taustalla muutos viruksessa, kertoo WHO – Suomen huippuviikot vielä edessäAutoilijan toiminta herätti poliisin huomion liikenteessä – "Ei ole toisen tienkäyttäjän asia alkaa kostamaan"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:52
    Takaisinvedot

    Elonen vetää pitkoja myynnistä – allergiavaara

  • 18:53
    Jouluruoka

    Suolakurkkutorttuja ja piparisipsejä: Makuraati arvioi joulun erikoisimmat hittiherkut

  • 16:46
    Halpa vs. kallis

    S-kaupan, Lidlin ja K-kaupan savukirjolohet testissä – voittaja yllätti: "Oikeasti hyvä!"

  • 14:12
    Takaisinvedot

    Ostitko S-ryhmän kaupoista? Papuja vedetään myynnistä!

  • 13:56
    Influenssa

    Kovan influenssa-aallon taustalla muutos viruksessa, kertoo WHO – Suomen huippuviikot vielä edessä