Uunikirjolohta ja gratinoitua perunaa

Lohi

  • 1 kg kirjolohi- tai lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl maustettua ranskankermaa

Puhdista filee ja poista kylkiruodot. Nosta filee matalaan uunivuokaan ja mausta se suolalla, pippurilla, sitruunamehulla sekä sen raastetulla kuorella. Levitä maustettu ranskankerma fileen pintaan tasaisesti ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Paista fileetä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Gratinoitua perunaa

  • 8 reilun kokoista perunaa
  • maitoa tai keitinlientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottia
  • 3 kananmunan keltuaista
  • (1 dl juustoraastetta)

Keitä perunakypsiksi. Soseuta perunat ja lisää kiehuvaa maitoa tai keitinlientä kunnes sose on sopivan notkeaa. Mausta sose suolalla ja pippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Sekoita joukkoon myös keltuaiset sekä halutessasi juustoraastetta. Pursota perunasose lohifileen ympärille uunivuokaan kun kala on jo melkein kypsää ja jatka paistamista niin että peruna saa kauniin värin.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja