Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Uunikirjolohta ja gratinoitua perunaa

Uunikirjolohi
UunikirjolohiRuokala
Julkaistu 27.01.2005 06:00(Päivitetty 27.01.2005 13:20)

Lohi

  • 1 kg kirjolohi- tai lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • tilliä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl maustettua ranskankermaa

Puhdista filee ja poista kylkiruodot. Nosta filee matalaan uunivuokaan ja mausta se suolalla, pippurilla, sitruunamehulla sekä sen raastetulla kuorella. Levitä maustettu ranskankerma fileen pintaan tasaisesti ja ripottele päälle hienonnettua tilliä. Paista fileetä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Gratinoitua perunaa

  • 8 reilun kokoista perunaa
  • maitoa tai keitinlientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottia
  • 3 kananmunan keltuaista
  • (1 dl juustoraastetta)

Keitä perunakypsiksi. Soseuta perunat ja lisää kiehuvaa maitoa tai keitinlientä kunnes sose on sopivan notkeaa. Mausta sose suolalla ja pippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Sekoita joukkoon myös keltuaiset sekä halutessasi juustoraastetta. Pursota perunasose lohifileen ympärille uunivuokaan kun kala on jo melkein kypsää ja jatka paistamista niin että peruna saa kauniin värin.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."