Uunijuustoa

Haluaisin tehdä uunijuustoa. Millä korvaan ternimaidon? Mummu teki tätä herkkua aina, kun lehmä poiki.
t. Mira

Uunijuusto valmistetaan perinteisesti lehmän poikimisen jälkeisestä maidosta. Ternimaito eli juustomaito tai pihkamaito on erityisen valkuaisainepitoista ja rasvaista maitoa, josta syntyy herkullinen jälkiruokajuusto uunissa. Ternimaidosta valmistettua juustoa kutsutaan myös Vasikantanssiksi. Jos lähiympäristössä on maitotiloja, kannattaa käydä kyselemässä! Jos ternimaitoa ei ole saatavilla voit valmistaa uunijuustoa maitojauheesta. Alta löytyy myös ternimaidosta valmistettavan uunijuusto resepti.

Uunijuusto

4 dl maitojauhetta
4 dl vettä
3 munaa
1-2 tl suolaa
2 tl sokeria
vuokaan:
1 rkl voita

Sekoita maitojauhe tasaisesti veteen. Lisää munat ja mausteet varovasti sekoittaen. Kaada seos matalaan voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa cocktailpalana sellaisenaan, mädin kera tai jälkiruokana hillon ja kermavaahdon kera.

Vasikantanssi eli uunijuusto ternimaidosta

1 l ternimaitoa
1 tl suolaa
lisäksi:
1,5 rkl sokeria
1 rkl hienonnettua kanelia


1. Kokeile ternimaidon kiinteyttä keittämällä siitä pieni osa erikseen. Jos se on liian kovaa, laimenna ternimaitoa tavallisella maidolla.
2. Mausta ternimaitoseos suolalla ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä juustoa uunissa 175 asteessa vajaa tunti eli kunnes se hyytyy.

Lue myös:

    Uusimmat