Uudet viestit kastuneesta puhelimesta hämmensivät Aarnio-juttua

Syyttäjän mukaan Jari Aarnion aikanaan kastuneesta virkapuhelimesta on löytynyt lisää tekstiviestejä, mahdollisesti jopa 3000 kappaletta.

Asia tuli ilmi, kun oikeudenkäynti jatkui Helsingin käräjäoikeudessa. Puhelimesta on aikanaan saatu irroitettua noin tuhat viestiä, mutta nyt niitä on siis löytynyt lisää.

Kyseinen Nokian E7-puhelin oli Aarnion käytössä 2011. Se kastui ja lojui rikkinäisenä poliisilaitoksen hyllyssä. Krp takavarikoi sen Helsingin poliisilta tammikuussa 2014.

– Työ on hankalaa, syyttäjä Pihla Keto-Huovinen kertoi.

Syyttäjän mukaan kyse ei ole siitä, että laitettaisiin vain virta päälle ja otettaisiin tiedot talteen. Hän sanoi, ettei itsekään ymmärrä tätä tekniikkaa.

Aarnion asianajaja harmitteli viestien puuttumista.

– Asioita on hankala käydä läpi, kun tiedetään, että viestejä tulee lisää, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi totesi.

Aarnio harmitteli kestoa

Jari Aarnio harmitteli itse, etteivät viestit olleet käytössä jo Trevoc-oikeudenkäynnissä.

– Ne olisivat auttaneet puolustautumisessa. Miksi niitä ei ole saatu aiemmin.

Virkapuhelimen viestit ovat jutun kannalta olennaisia, koska niiden avulla on kyetty paikantamaan Aarnion olinpaikkaa. Syyttäjän mukaan virkapuhelimen ja ns. Pasilan miehen puhelinten yhtäaikaiset paikannukset samoihin paikkoihin osoittavat, että Aarnio on käyttänyt Pasilan miehen puhelimia.

Nyt on mahdollista saada osasta tietoa myös sisällöstä.

Oikeudenkäynnissä on tiistaina puitu syyttäjän kirjallisia todisteita, jotka ovat käsitelleet juuri puhelintietoja ja niiden paikannuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja