Pelkkään kuohujuomaan kyllästyneet saavat vaihtelua ylellisistä drinkeistä. Kokeile vaikkapa ranskalaista klassikkoa tai Salaista ihastusta!
Samppanjasta saa taiteiltua erilaisia viehättäviä ja koristeellisia juomasekoituksia uudenvuoden juhliin. Nappaa tästä vinkit juomiin, joilla kilistät kauniisti vuoden 2012 tervetulleeksi.
Tee myös hauska persoonallisuustesti: Millainen skumppa sopii sinulle parhaiten?
Classic French 75
Yksi lasillinen
6 cl konjakkia (tai giniä)
1 tl hienoa sokeria
11/2 cl sitruunamehua
n. 15 cl kuivaa samppanjaa
Yhdistä konjakki, sokeri, sitruunamehu ja jää cocktailsekoittimessa ja ravista hyvin. Kaada viilennettyyn Collins-lasiin, joka on puolilleen jäillä täytetty. Kaada samppanja lasiin. Tarjoile pillin kera.
Sparkling Ginger Daisy
Yksi lasillinen
3 cl giniä
3 cl inkiväärilikööriä
2 rl sitruunamehua
1 tl grenadiinia
Kuivaa samppanjaa
Yhdistä gini, inkiväärilikööri, sitruunamehu ja grenadiini jäillä täytetyssä sekoituslasissa. Sekoita, kunnes juoma on hyvin viilentynyt ja valuta samppanjahuiluun. Kaada samppanja joukkoon.
Voit koristella drinkin maraschino-kirsikalla ja "huurtaa" lasin reunat sokerilla.
Secret Crush
Yksi lasillinen
n. 15 cl Cava brut rosea
1 ruskea sokerikuutio
4–5 tippaa angosturaa
21/5 cl Camparia
1 sitruunankuorikierre
Kaada 41/2 cl kuohuviiniä samppanjahuiluun. Aseta sokerikuutio baarilusikkaan ja imeytä siihen angostura. Laita kuutio varovasti huiluun.
Odota hetki, kunnes kaadat päälle lopun kuohuviinin. Lisää Campari. Kierrä sitruunankuori drinkin koristeeksi ja nauti.
Douglaskuusen makuinen gini
Noin 16 drinkkiä
1 (13–15 cm pitkä) puhdistettu ja tuore douglaskuusen oksa
1 (750 ml) pullo giniä
Laita oksa ginipulloon, peitä ja anna olla vuorokauden ajan, mutta ei kauempaa. Poista oksa ja käytä juoma. Gini säilyy huoneenlämmössä jopa vuoden verran.
Douglas Fir Sparkletini
Yksi lasillinen
41/2 cl douglaskuusen makuista giniä
21/5 cl vaaleaa karpalomehua
21/5 cl sitruunajuomaa
21/5 cl makusiirappia
Loraus kuivaa samppanjaa tai kuivaa kuohuviiniä
Pieni douglaskuusen oksa koristeeksi
1 tuore tai pakastettu karpalo
Täytä cocktailsekoitin jäillä. Lisää gini, karpalomehu, sitruunamehu ja siirappi. Peitä ja sekoita voimakkaasti. Valuta martinilasiin ja lisää samppanja. Koristele kuusenoksalla ja lisää karpalo mistelimäisen efektin aikaansaamiseksi.
Hae lisää drinkkiohjeita Makuja-resepteistä
Reseptit: www.npr.org
Lue myös: Tiesitkö tämän samppanjasta?
(MTV3)