Mainos

Ihmiset pakenivat ampujaa ulos moskeijan ikkunoista – "Luulin laukauksia ensin sähköiskuiksi"

0:55
Useita ihmisiä on kuollut iskuissa kahteen moskeijaan.

Useita ihmisiä on kuollut joukkoampumisessa Uudessa-Seelannissa. Tämänhetkisten tietojen mukaan aseistetut hyökkääjät iskivät kahteen moskeijaan keksipäivän rukousten aikaan Christchurchin kaupungissa. Ammuskelua paenneet kuvailevat moskeijoiden olleen täynnä, kun ampuminen alkoi.

Ammuskelua paennut Mohan Ibrahim kuvaili New Zealand Herald -lehdelle luulleensa ensin moskeijassa kuuluneiden laukausten äänien olevan sähköiskuja. 

– Mutta sitten kaikki lähtivät juoksemaan, hän kertoo.

Ibrahim kertoo lehdelle paenneensa ampujaa henkensä edestä. Hänellä oli moskeijassa sisällä yhä ystäviä, joita hän ei ollut yrityksistä huolimatta tavoittanut.

Nouriksi esittäytynyt mies kertoo Christchurch Starille olleensa rukoilemassa eturivissä, kun ampuminen alkoi.

– Ensin hän ampui ihmisiä ulkona, sitten hän tuli moskeijan etuosaan, Nour kertoo.

Nour kertoo ryömineensä moskeijan lattialla ikkunnalle ja pakeni muiden ihmisten perästä ikkunasta ulos. Hän sanoo kiivenneensä muurin yli ja juosseensa korttelin ympäri, mutta kuuli yhä ammuskelun äänet.

Silminnäkijöiden kuvaukset tekijöistä ovat vaihdelleet. Osa on kuvannut heidän pukeutuneen maastokuvioiseen asuun, osa taas mustiin vaatteisiin.

Moskeijasta paenneita ihmisiä turvaan ottanut mies kertoi New Zealand Heraldille ihmisten kuvailleen ampujia valkoisiksi 30–40-vuotiaiksi miehiksi. Poliisi ei ole vielä vahvistanut tietoja. Poliisi on pidättänyt yhden henkilön, mutta tekijöitä epäillään olevan yhä vapaalla jalalla. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja