Ihmiset pakenivat ampujaa ulos moskeijan ikkunoista – "Luulin laukauksia ensin sähköiskuiksi"

Useita ihmisiä kuollut joukkoampumisessa Uudessa-Seelannissa 0:55
Useita ihmisiä on kuollut iskuissa kahteen moskeijaan.

Useita ihmisiä on kuollut joukkoampumisessa Uudessa-Seelannissa. Tämänhetkisten tietojen mukaan aseistetut hyökkääjät iskivät kahteen moskeijaan keksipäivän rukousten aikaan Christchurchin kaupungissa. Ammuskelua paenneet kuvailevat moskeijoiden olleen täynnä, kun ampuminen alkoi.

Ammuskelua paennut Mohan Ibrahim kuvaili New Zealand Herald -lehdelle luulleensa ensin moskeijassa kuuluneiden laukausten äänien olevan sähköiskuja. 

– Mutta sitten kaikki lähtivät juoksemaan, hän kertoo.

Ibrahim kertoo lehdelle paenneensa ampujaa henkensä edestä. Hänellä oli moskeijassa sisällä yhä ystäviä, joita hän ei ollut yrityksistä huolimatta tavoittanut.

Nouriksi esittäytynyt mies kertoo Christchurch Starille olleensa rukoilemassa eturivissä, kun ampuminen alkoi.

– Ensin hän ampui ihmisiä ulkona, sitten hän tuli moskeijan etuosaan, Nour kertoo.

Nour kertoo ryömineensä moskeijan lattialla ikkunnalle ja pakeni muiden ihmisten perästä ikkunasta ulos. Hän sanoo kiivenneensä muurin yli ja juosseensa korttelin ympäri, mutta kuuli yhä ammuskelun äänet.

Silminnäkijöiden kuvaukset tekijöistä ovat vaihdelleet. Osa on kuvannut heidän pukeutuneen maastokuvioiseen asuun, osa taas mustiin vaatteisiin.

Moskeijasta paenneita ihmisiä turvaan ottanut mies kertoi New Zealand Heraldille ihmisten kuvailleen ampujia valkoisiksi 30–40-vuotiaiksi miehiksi. Poliisi ei ole vielä vahvistanut tietoja. Poliisi on pidättänyt yhden henkilön, mutta tekijöitä epäillään olevan yhä vapaalla jalalla. 

Lue myös:

    Uusimmat