Uskomatonta mutta totta: Valtteri Bottaksen kisan pilannut mutteri on yhä jumissa – oikea työkalu löytyy tehtaalta 1 000 kilometrin päästä

Valtteri Bottaksen keskeytykseen johtaneet tapahtumat tuntuivat ja tuntuvat vielä kisan jälkeenkin epätodellisilta; F1-tallia pyöritetään satojen miljoonien eurojen vuosibudjetilla, ja silti kisa ratkeaa yhden mutterin pyöristymiseen. Maanantaina aamupäivällä tapaus sai entistä surkuhupaisampia piirteitä.

Mercedeksen mekaanikot yrittivät varikkokäynnin yhteydessä noin minuutin ajan irrottaa Bottaksen oikeaa etupyörää, mutta mutterin kuluminen aiheutti sen, ettei pyörää saatu irti.

Eikä sitä ole saatu irti vielä maanantaiaamunakaan.

Tallin tekninen johtaja James Allison kertoo muun muassa Autosportin mukaan, että Mercedeksen on saatava Bottaksen auto takaisin Brackleyn-tehtaalle, yli 1 000 kilometrin päähän, ennen kuin mutteri ja pyörä voidaan irrottaa. Kisatiimillä ei ollut Monacossa mukana laitetta, jolla operaatio olisi voitu suorittaa.

– Pulttipyssyssä on niin paljon tehoa, että jos mutteri kuluu, se vain jumittuu paikalleen, eikä siinä ole mitään, mistä pulttipyssy saisi otteen, Allison kertoi.

– Emme saaneet pyörää irti. Auto lojui pilttuussamme pyörä yhä kiinni paikallaan. Meidän täytyy leikata irti kaikki se, mitä mutterista on jäljellä. Teemme sen tehtaalla.

Lue myös:

    Uusimmat