Uskomaton paljastus Islannissa: Lihapiirakassa ei ollenkaan lihaa

Lihakohu ei ota laantuakseen. Tällä kertaa Islannin elintarviketurvallisuusvirasto teki todellisen yllätyslöydön paikallisista lihapiirakoista.

Suomessakin useista eri elintarvikkeista on yritysten omavalvonnassa sekä Eviran tutkimuksissa paljastunut jäämiä hevosenlihasta. Viimeksi keskiviikkona uutisoitiin hevosenlihan aiheuttamista tuotteiden takaisinvedoista, kun Jokioisten Leivän lihapiirakoista löytyi hevosta.

Islannissa lihakohu on kuitenkin saanut aivan uuden ulottuvuuden, kun paikallinen elintarviketurvallisuusvirasto tutki eineslihapiirakoita. Erään valmistajan lihapiirakoista ei paljastunut hevosenlihaa, mutta eipä tuotteesta sitten löytynyt mitään muutakaan. Lihapiirakka oli siis täysin lihaton, vaikka paketissa lihapitoisuudeksi ilmoitettiin 30 prosenttia.

Tuotteen valmistajat ovat erittäin järkyttyneitä tuoreesta löydöksestä. Lihapiirakoita valmistavan Gæðakokkar -yrityksen osaomistaja ei voi uskoa asiaa todeksi.

– Olemme täysin shokissa. Tunnemme reseptimme, ja mitä tuotteisiin laitamme. En voi mitenkään selittää, miten tämä on mahdollista. Ainoa mitä voi ajatella, että on täytynyt tapahtua mittausvirhe. Terveystarkastaja on tulossa luokseni pian ja käymme läpi, mitä on voinut tapahtua, osaomistaja Magnús Nielsson kommentoi islantilaismedioille.

Valmistaja kertoo käyttävänsä lihatuotteissaan myös soijarouhetta, mutta lihapitoisuuden pitäisi silti yltää luvattuun 30 prosenttiin. Islannin elintarviketurvallisuusvirasto jatkaa tapauksen selvittämistä.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja