Useat poliisipartiot etsivät väkivaltarikoksesta epäiltyä Oulussa – koululaisia kehotettiin pysymään sisätiloissa

Oulun poliisi tiedottaa Twitterissä väkivaltarikokseen liittyvästä tehtävästä Oulussa. Epäiltyä etsitään usean partion voimin ja paikallisen koulun oppilaita on varoitettu.

Väkivaltarikokseen liittyvä epäily on poliisin tiedossa ja häntä etsitään usean poliisipartion voimin.

Poliisin mukaan tapahtumapaikka on Puolivälinkankaalla. Varotoimena Paulaharjun koulun oppilaita sekä henkilökuntaa on pyydetty pysymään sisätiloissa.

Poliisi tähdentää, että uhka ei ole kohdistunut kouluun.

Poliisin tiedossa ei ole, että muut sivulliset olisivat vaarassa.

Poliisin johtokeskus ei tehtävän keskeneräisyyden ja tutkinnallisista syistä tiedota tapauksesta yksityiskohtaisemmin.

"Vähän ymmällään ollaan"

Paulaharjun koulun rehtorin Pekka Poikelan mukaan koululle oli tullut yhden aikoihin tieto, että koulusta on jälleen turvallista poistua.

– Oltiin sisälle suojautuneina. Koulua ei ole uhannut mikään, mutta lähellä on tapahtunut jotain, miksi poliisi on turvautunut tällaiseen toimenpiteeseen, Poikela kuvailee tilannetta MTV Uutisille.

Poikelan mukaan koulun oppilaat olivat sisällä reilun tunnin ajan poliisin määräyksestä. Oppilaat, joiden koulupäivä oli jo päättynyt, joutuivat odottamaan koululla lupaa lähteä pois koulusta.

– Hyvin rauhallista on ollut, mitä parissa luokassa olen käynyt. Tietenkin vähän ymmällään ollaan, mistä on kysymys. Oppilaitahan ei ole mikään uhannut, Poikela sanoo.

Poikelan mukaan tieto operaatiosta tuli poliisilta, eikä hänen tiedossaan ollut, että esimerkiksi koulun henkilökunta olisi havainnut operaation aiheuttamia tapahtumia.

Myös poliisi tiedotti Twitterissä yhden jälkeen, että koululle on annettu lupa avata ovet.

Lue myös:

    Uusimmat