Mainos

USA:n joukot tappoivat Isis-johtajan ja vapauttivat naisorjan

Yhdysvaltojen erikoisjoukot ovat tappaneet yhden ääriryhmä Isisin johtajista Syyriassa, kerrotaan Valkoisesta talosta.

Isku tehtiin presidentti Barack Obaman käskystä.  

Iskun tarkoituksena oli saada kiinni Isis-johtaja Abu Sayyaf ja hänen vaimonsa. Sayyaf toimi ryhmän öljy-, kaasu- ja taloustoiminnoissa. Sayyaf kuoli operaation aikana, ja vaimo Umm Sayyaf pidätettiin.  

Lisäksi iskussa vapautettiin jesidinainen, jonka uskottiin olleen Sayyafien orjana.  

Uutistoimisto Reutersin mukaan nimettömänä pysyttelevä yhdysvaltalaisviranomainen on kertonut erikoisjoukkojen tappaneen iskussa yli kymmenen Isis-taistelijaa.  

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisen mukaan maan hallitus ei varoittanut Syyrian hallitusta erikoisjoukkojensa iskusta. Viranomainen kertoo, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadia on varoitettu puuttumasta Yhdysvaltojen Isisin vastaisiin toimiin.  

Aiemmin tänään Syyrian valtion omistama media kertoi Syyrian armeijan tappaneen Isisin öljyasioista vastanneen Abu al-Taym al-Saudin sekä neljäkymmentä Isisin taistelijaa.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan kyseessä on kuitenkin Yhdysvaltojen tekemä isku, ja valtiontelevisio välittää virheellistä tietoa.  

Isis on edennyt lähelle Syyrian historiallista Palmyran kaupunkia ja tappanut kymmeniä siviileitä kaupungin laitamilla. Syrian Observatory of Human Rightsin mukaan ainakin 49 siviiliä on tapettu kahden päivän aikana.  

YK:n kulttuurijärjestö Unesco pelkää, että Isis jatkaa arkeologisten kohteiden tuhoamista myös Palmyrassa. Unesco on pyytänyt YK:lta toimia alueen historiallisten aarteiden suojelemiseksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.