Mainos

USA:n ilmaisku tappoi kymmeniä siviilejä Afganistanissa

Yhdysvaltain ja Afganistanin yhteisessä selvityksessä on käynyt ilmi, että amerikkalaisten viimeviikkoinen ilmaisku Etelä-Afganistaniin surmasi 37 siviiliä. Selvityksen tuloksista kertoi Yhdysvaltain armeija.

Armeijan mukaan iskun kohteena olivat kylään piiloutuneet Taleban-taistelijat.

Presidentti Hamid Karzai sanoi hyökkäyksen jälkeen, että kasvava siviiliuhrien määrä on suurin kitkan aiheuttaja Afganistanin ja Yhdysvaltain välillä. Hän vaati tulevaa presidenttiä Barack Obamaa lopettamaan viattomien sivullisten surmaamisen.

Yhdysvaltain ilmaiskuissa on tämän vuoden aikana kuollut ainakin 150 afgaanisiviiliä. Siviiliuhrit vievät kansan kannatusta maassa olevilta ulkomaisilta joukoilta.

Wech Baghtun kylän asukkaiden mukaan suuri joukko Taleban-taistelijoita saapui viime viikolla kylään ja piiloutui koteihin, joista he tulittivat amerikkalaisten ja afganistanilaisten yhteistä partiota. Nämä saivat ilmatukea selvitäkseen tilanteesta, kertoi Yhdysvaltain armeija.

Naton ja Yhdysvaltojen mukaan talebanit hyökkäävät tahallaan asutuilta alueilta, jotta vastaiskut aiheuttaisivat siviiliuhreja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.