Mainos

Urpilainen neuvottelee vakuuksista Berliinissä

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen neuvottelee Kreikan toisen tukipaketin vakuuskiistasta Berliinissä tänään paketin suurimpien maksajavaltioiden Saksan ja Hollannin kesken.

Saksa ja Hollanti yhdessä Suomen kanssa katsovat minkälaista yhteistä linjaa liittyen vakuuksiin voidaan hakea.

Urpilainen itse arvioi, että tämänpäiväisissä neuvotteluissa ei vielä saavuteta ratkaisua vakuuskysymykseen.

Tähän viittaa myös se, että Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäublen ilmoitti hyvin ykskantaan, etteivät he aio kommentoida neuvotteluja tai niiden tuloksia millään tavalla.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Tapio Nurmisen mukaan vaikuttaa siltä, että nyt käydyillä neuvotteluilla haetaan asemia ensi viikolla Puolassa järjestettävälle valtiovarainministerien kokoukselle.

– Jonkinnäköistä ratkaisua Kreikan toisen tukipaketin kanssa täytyisi kuitenkin hiljalleen saada aikaiseksi. Vaarana on, että markkinoilla vallitseva epävarmuus leviää nopeasti. Erityisesti Italia on tällä hetkellä suurennuslasin alla. Mitä pidemmälle ratkaisu etenee, sen huonommalta tilanne ulospäin vaikuttaa.

Saksalaisessa mediassa on analysoitu mahdollisuutta, että Suomi jää paketista kokonaan pois. On myös pohdittu sitä mahdollisuutta, että Suomi voi osaltaan vaikuttaa myös siihen, että koko toinen tukipaketti kaatuu.

Myös ulkoministeri Erkki Tuomioja neuvottelee Berliinissä Euroopan tilanteesta Saksan ulkoministeri Guido Westerwellenin kanssa. Tuomiojan mukaan Suomen kanta vakuuskysymyksessä ei vaikuta Suomen maineeseen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja