Uransa tauolle laittanut Oskar Osala paljastaa: Yhden suunnan NHL-sopimus oli lähellä

Huippukiekkoilija Oskar Osalan välivuosi 6:57

Edelliset seitsemän kautta KHL:ää pelannut Oskar Osala päätti laittaa 30-vuotiaana jääkiekkouransa yllättäen tauolle. Päätökseen vaikutti vahvasti hiipunut NHL-unelma: suomalaishyökkääjä oli reilu vuosi sitten lähellä yhden suunnan NHL-sopimusta, mutta sitä hän ei kuitenkaan saanut.

Videolla Osala paljastaa myös, millaista yllättävää palautetta hän on uransa tauolle laittamisesta saanut.

Osala oli iskenyt mielestään uransa parasta jäälle kaudella 2016–2017. Suomalainen pelasi vahvasti KHL:n finaalisarjassa, takoi 18 playoff-pelissä kaikkiaan tehot 6+1=7 ja hänet valittiin MM-kisoihin. NHL-ovet eivät kuitenkaan avautuneet.

– Minulla on ollut hirveä draivi kehittyä, voittaa ja menestyä, ja NHL on ollut tosi motivoiva tekijä. Toissa kesänä NHL-unelma kuitenkin vähän kariutui. Olin pelannut urani parhaan kauden varmasti kaikkien mielestä. Yhden suunnan diili oli lähellä varsinkin yhteen joukkueeseen, Osala paljasti Huomenta Suomen vieraana.

– Juttelimme todella pitkään ja he olivat tosi kiinnostuneita. He eivät olleet kuitenkaan valmiita satsaamaan minuun yhden suunnan diiliä. Lähdin ehkä ekaa kertaa urallani vähän lannistuneena ja vääristä syistä uuteen kauteen Venäjälle – pitkän kauden ja lyhyen kesän jälkeen. Tunsin hyvin selkeästi, että jos ja kun tästä kaudesta selvitään kunnialla, on pysähtymisen paikka.

Vuodesta 2013 lähtien Metallurg Magnitogorskissa pelannut Osala pysähtyi ja jätti jääkiekon toistaiseksi sikseen. Hän kuitenkin suunnittelee palaavansa vielä kaukaloihin.

– Toivon, että tulisi oikein sellainen vahva into takaisin, että tekisi ihan aidosti mieli pelata, oikein kaipaisi sitä. Luulin kuusi kuukautta sitten, kun kausi loppui, että se olisi jo tähän mennessä tullut ihan aidosti. Supervahva tunne, että minä haluan palata, ei ole kuitenkaan palannut. Toivon ja uskon, että se palaa vielä tämän talven aikana.

Osala pelasi NHL:ssä kolme ottelua kausina 2008–2010, muttei onnistunut murtautumaan kunnolla NHL-miehistöön Washingtonissa eikä Carolinassa. Leijonissa Osala on tahkonnut kahdet aikuisten MM-kisat ja yhdet olympiakisat, ja hänellä on tilillään yhden AHL-mestaruuden lisäksi kaksi KHL-mestaruutta.

Suomalaistähdet NHL:ssä - vieraana Göran Stubb 6:38

Lue myös:

    Uusimmat