Uransa lopettanut Siim Liivik Hockey Nightiin – legendaarinen formaatti tuli tutuksi pikkupoikana: "Ei olisi Korson ulkojäillä uskonut"

0:49
Siim Liivik ja Ari Vallin pukeutuvat jatkossa oranssiin Hockey Night – Tien päällä -ohjelmassa.

Siim Liivik, 32, siirtyy jääkiekkouransa lopettamisen jälkeen uusille pelikentillä. Hän vetää Ari Vallinin aisaparina maanantai-iltaisin MTV:n Hockey Night – Tien päällä -ohjelmaa

Siim Liivik istui HIFK:n pukukopissa Ari Vallinin vierellä 2011, ja he pääsivät juhlimaan kauden päätteeksi SM-kultaa. Yhteinen taival jatkuu C Moren kiekkotiimissä. 

– Arskan kasvutarina on ollut huima. Upea veijari, Liivik hehkuttaa. 

Liivik on muutenkin innoissaan uudesta tehtävästään. Hän sanoo katselleensa pikkupoikana alkuperäistä Hockey Nightiä, sunnuntaisia pelilähetyksiä. 

– Pääsen tekemään todella legendaarista formaattia. Aika diippiä. 

– Ei olisi Korson ulkojäillä uskonut, että pääsen joskus pelaamaan SM-liigaa. Ja sitten vielä Hockey Nightiin. 

"Osallistuminen ei riittänyt"

Liivik sanoi päättäneensä jo aiemmin, että päättynyt kausi EBEL-liigassa Klagenfurtin joukkueessa on uran viimeinen. 

Liivik pitää vuoden 2011 mestaruutta yhtenä hauskimmista muistoista, mutta hän puhuu enemmänkin urastaan kokonaisuutena. SM-liigassa kertyi yhdeksän kauden aikana (HIFK, KooKoo ja Blues) 459 runkosarjaottelua. 

– Jouduin laittamaan joka päivä itseni täysillä likoon. En saanut mitään ilmaiseksi, enkä sitä olisi halunnutkaan. 

Liivik voitti Klagenfurtissa mestaruuden 2019 Petri Matikaisen valmentamassa joukkueessa. Itävalta ja EBEL oli hänelle myönteinen kokemus. 

– Voittaminen oli minulle aina se juttu. Osallistuminen eii riittänyt. 

Hockey Night, koulu, podcast, kirja, keikat...

Uudessa Hockey Night – Tien päällä -ohjelmassa Liivik ja Vallin kiertävät selvittämässä liigajoukkueiden menestyksen avaimia ja valottavat seuran ikimuistoisimpia hetkiä. 

Liivikillä riittää muutenkin puuhaa, vaikka pelihommat ovat taakse jäänyttä elämää. Hän opiskelee media-alaa Laajasalon opistossa.

– Koulumaailmassa on vähän erilaista kuin jääkiekossa. Jos tunnilla ei ole yhdeksältä ihan skarppina, ei saa heti potkuja, Liivik naurahtaa. 

Liivikistä ilmestyy syksyllä 2021 elämäkertateos. Liivikin ja hänen vanhan pelikaverinsa Ilmari Pitkäsen isännöimä Jargoni-podcast on saavuttanut lyhyessä ajassa vankan suosion. 

Entä miten musiikkiura? Liivik on tullut tunnetuksi kulttuuripiireissä taiteilijanimellä "Märkä-Simo" ja ollut mukana suositun JVG:n keikoilla ja levyillä. 

– Otetaan nyt asia kerrallaan. Eiköhän minut vielä joskus lavoillakin nähdä. 

Ari Vallin ja Siim Liivik ovat ensimmäiset julkistukset C Moren Liiga-lähetysten tekijäkaartista. Kaikki C Moren SM-liigalähetysten ja oheisohjelmien tekijät julkistetaan viikon 33 aikana. Hockey Night – Tien päällä nähdään C Moren ja TeliaTV:n lisäksi maanantai-iltaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja