Unohtuiko tämä vaaranpaikka lapsiperheen kotona?

Kaihtimien narut ja rullaverhojen pitkät lenkit voivat aiheuttaa lapsille kuristumisvaaran, muistuttaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto.

Ikkunoita peitellään hellepäivinä monissa kodeissa. Ikkunoista roikkuvat narut saattavat kiinnostaa perheen pienimpiä ja aiheuttaa vaaranpaikkoja.

Pitkät narut, joista saa silmukan ja pitkät lenkit, jotka voi kietoa kaulan ympäri, ovat vaarallisia pienille lapsille. Pitkät narut ja lenkit on pidettävä poissa lasten ulottuvilta esimerkiksi kietomalla narut seinään kiinnitettävään koukkuun tai muuhun tähän tarkoitukseen soveltuvaan kiinnityspisteeseen.

Rullaverhon pitkän lenkin voi kiinnittää esimerkiksi seinään asennettavaan lisätarvikkeeseen, jolloin lenkki ei roiku vapaana. Turvallisuutta parantavia lisätarvikkeita kannattaa kysyä kaihtimia myyvistä liikkeistä, ellei näitä toimiteta tuotteen mukana. Lisäksi kodeissa tulisi kiinnittää huomiota erityisesti lastenhuoneen huonekalujen, kuten lasten sänkyjen ja lipastojen sijoittamiseen siten, että lapset eivät pääse niiden päälle kiipeillessään käsiksi naruihin ja lenkkeihin.

Lue myös

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja