Unicef valmistautuu valtavaan rokotusoperaatioon, kun koronarokote valmistuu –  tavoitteena yli 500 miljoonaa ruiskua varastoon tänä vuonna

THL:n tutkimus paljastaa: Koronan vasta-aineet säilyvät ainakin neljä kuukautta –"Lupaavaa rokotekehityksen kannalta" 2:11
THL:n tutkimus paljastaa: Koronan vasta-aineet säilyvät ainakin neljä kuukautta – "Lupaavaa rokotekehityksen kannalta"

YK:n alainen lastenjärjestö Unicef kertoo valmistautuvansa valtavaan rokotusoperaatioon. Kun koronavirusrokote valmistuu, on Unicefin tehtävänä toimittaa se perille miljoonille ihmisille yli 170 maassa, Suomen Unicefin kertoo.

Työtä tehdään nyt sen varmistamiseksi, että kaikki on valmista siinä vaiheessa, kun turvallinen koronarokote on markkinoilla ja rokotuskampanjat voivat alkaa.

–  Tuleva kampanja on järjestön tähänastisista rokotushankkeista ylivoimaisesti suurin. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä Unicefilla on varastoissaan 520 miljoonaa injektioruiskua valmiina rokotteiden nopeaan jakeluun. Tämä kattaa puolet ruiskujen tarpeesta myös vuodelle 2021, Suomen Unicefin tiedotteessa kerrotaan.

Maailman suurin rokotteiden ostaja

Unicef panee toimeen rokotuskampanjoita kohdemaissa yhteistyössä kumppanien ja terveysviranomaisten kanssa. Unicef kertoo olevansa kahdella miljardilla vuosittaisella rokoteannoksella maailman suurin rokotteiden ostaja.

–  Unicefin osuus rokotteiden toimittajana on valitettavasti taas kasvanut. Tavoitehan on, että valtiot pystyvät itse rokottamaan lapsensa, mutta muun muassa pitkittyneet konfliktit ja ennätysmäärä niitä pakenevia ihmisiä ovat lisänneet meidän työsarkaamme, sanoo Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki.

Järjestö toimittaa rokotteet 45 prosentille maailman alle viisivuotiaista lapsista lähes sadassa maassa ja ostaa vuodessa noin 800 miljoonaa injektioruiskua pelkästään rutiiniluontoisia rokotusohjelmia varten, tiedotteessa kerrotaan. Koronarokotekampanjan myötä hankintaluvut saattavat jopa nelinkertaistua.

Lue myös:

    Uusimmat