Mainos

Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun ennätysmäärä kilpailijoita

Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun on lähtenyt tänä viikonloppuna ennätysmäärä joukkueita. Uneton48-kilpailun haasteena on tehdä kokonainen lyhytelokuva 48 tunnissa – käsikirjoittaa, kuvata, äänittää, leikata ja juosta palautuspisteeseen, joita on yhdeksän ympäri Suomea.

Noin 1 500 tekijää ympäri maata editoivat tänään elokuvaansa, jotta saisivat palautettua sen ennen kello 19:30 määräaikaa. Palautusajassa ei ole joustoa, sekunnin myöhässä on myöhässä ja ulkona kilpailusta.

Eilen avajaistilaisuudessa joukkueiden edustajat arpoivat lyhytelokuvalleen genren. Tarjolla olivat muun muassa katastrofielokuva, perhe-elokuva, yliluonnollinen elokuva ja musikaali.

Lisähaastetta kilpailijoille tarjoaa tänä vuonna aivan erityinen pakollinen elementti. Jokaisen tiimin tehtävänä on keksiä korvaava toiminto kohtaukseen, jossa yksi tai useampi roolihenkilöistä tyypillisesti tupakoisi. Uneton48 haluaa herättää elokuvantekijöitä tuntemaan vastuunsa, sillä elokuvien on todistettu vaikuttavan merkittävästi nuorten tupakoinnin aloittamiseen.

Kaikki kilpailussa syntyneet elokuvat pääsevät valkokankaalle. Näytöksiä on Helsingin lisäksi Turussa, Tampereella ja Oulussa. Uneton48-lyhytelokuvien teatterinäytökset alkavat 4.6. Finnkinon Maxim-teatterissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.