Mainos

Unelmien kotikatu Kuopion Asuntomessuilla

Ensi kesänä asumisen unelmat käyvät toteen Kuopiossa. Viihtyisä asuinympäristö, harkiten suunnitellut kodit, alueen palvelut ja nopeat liikenneyhteydet toteuttavat monen perheen asumistoiveet. Messuvierailleon tarjolla asumisen ideoita ja teemaviikkojen ohjelmaa.

– Sisältöä ja ohjelmaa on tänä vuonna runsaasti sekä messutaloissa, halleissa että ulkoalueilla. Jokainen messukävijä löytää varmasti kiinnostusta herättäviä kohteita, asumisen tietoutta ja viihdyttäviä elämyksiä messureitin varrelta, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Kuopion asuntomessualueen rakennushankkeet ovat keväällä 2010 aikataulussaan. Alueelle on rakentunut 39 erikokoista ja tyyliltään erilaista messukohdetta. Ensi kesänä messuvieraat pääsevät tutustumaan 34 omakotitaloon, kahteen rivitaloon, yhteen paritaloon ja rantasaunaan.

Messutalojen pihat ja yleiset puistoalueet istutuksineen houkuttelevat perehtymään monipuolisiin viherrakentamisen ratkaisuihin. Rakentamisessa on tavoiteltu energiatehokkuutta ja rakennusmateriaaleina on käytetty mm. kiveä, puuta, tiiltä, betonia ja harkkoja. Messutalojen lämmitysratkaisuina nähdään mm. aurinkoenergiaa, maalämpöä, kaukolämpöä, sähköä ja vesi-ilmalämpöpumppuja.

Asuntomessujen värikkäät teemaviikot

Talokohteisiin tutustumisen lisäksi asuntomessukävijät voivat nauttia messujen teemaviikkojen värikkäästä ohjelmasta. Messutapahtuman ensimmäisellä Lasten ja Nuorten teemaviikolla nähdään tanssiteatteria ja musisoivia eläinhahmoja. Asuntomessualueen Velhometsässä kiemurtelee jännittävä luontopolku, jossa oppaana toimii itse Velho.

Messujen toinen viikko on omistettu taiteelle. Se tuo esille messualueen runsaan taidevalikoiman, johon kuuluu noin 100 pohjoissavolaista taideteosta, musiikkia, performansseja ja mielenkiintoisia sisustuksia.

Kolmannella, Voi Hyvin -teemaviikolla esitellään asumisen terveellisyyttä ja arjen hyvinvointiratkaisuja, kuten kotikylpylöitä, uima-altaita ja viihtyisiä piharatkaisuja.

Neljäs teemaviikko on omistettu ympäristölle ja energialle. Tällä messujen viimeisellä teemaviikolla esitellään messutalojen matalaenergiaratkaisuja. Messuvierailla on mahdollisuus hakea vinkkejä maksuttomilta neuvontaklinikoilta, jotka tarjoavat asiantuntemusta energiaan, sisustamiseen, rakentamiseen, asuntojen sisäilman laatuun ja piharakentamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.