Mainos

Unelmien koti on täynnä romantiikkaa ja skandinaavista viehätystä

Skandinaavisuus, romantiikka, modernismi ja etnisyys ovat loppuvuoden kuumimmat sisustustrendit. Katso miten voit tuoda ne omaan kotiisi helposti ja hauskasti!

Etsitkö näyttäviä sisustuselementtejä uuteen asuntoon vai onko tullut aika päivittää nykyisen kodin ilme uuteen? Nyt on hyvä aika katsastaa trendikäs kaluste- ja kodintekstiilitarjonta, sillä sisustuksessa puhaltavat uudet tuulet.

Vaikka trendeinä nousevat skandinaavinen ja moderni tyyli, palataan samalla myös ihastelemaan nostalgista romantiikkaa. Kuoseilla, kankailla ja muilla materiaaleilla voi leikitellä varsinkin olohuoneen ja makuuhuoneen tekstiileissä. Katso miltä näyttää syksyn ja talven trendien mukainen koti!

Skandinaavista selkeyttä

Uudessa sisustuksessa yhdistyvät suomalaisten rakastama skandinaavisuus sekä pelkistetty teollinen ilme. Yhdessä nämä tyylit antavat kodille luonnollisen ilmeen, mutta huomiota herätetään myös selkeitä linjoja rikkomalla. Kodin kiintopiste voi esimerkiksi olla näyttävä vintage-hekinen kaluste tai kuosi. Kankaissa ja kodin tekstiileissä näkyy nimittäin nostalginen säväys ja niissä käytetään paljon laadukasta valokuvaprinttiä.

Skandinaavisen tyylin mukaisesti sisustuksessa luotetaan paljon puuelementteihin. Luonnonmateriaaleja käyttämällä saadaan huoneisiin pehmeyttä ja luonnollisuutta: kotoisasti sisustetun makuuhuoneen lämmössä saattaa tuntua kuin olisi erämokillä metsän keskellä. Kankaissa ja kuoseissa hallitsevat ruudut ja raidat sekä vahvat värit, kuten punainen. Myös elävät kuviot tuovat piristystä syksyyn.

Romanttista nostalgiaa

Syksyn ja talven kalusteet ja sisustuksen ilme sopivat täydellisesti romanttista maalaistyyliä rakastavalle. Hempeät sävyt ja klassiset linjat hallitseavat sisustuslinjaa, joka miellyttää monen silmää. Pehmeä nojatuoli tai harsokatoksinen vuode sopii varmasti niin pienille kuin suuremmille prinsessoille.

Talven saapuessa kannattaa koristella koti kynttilöin ja pienin tyylikkäin koriste-esinein. Nyt panostetaan erityisesti kalusteiden romanttisiin yksityiskohtiin sekä koristeellisiin sisustuselementteihin, kuten lamppuihin ja kattokruunuihin.

Romanttista kodin tekstiilejä hallitsevat röyhelöt ja leikkisä kepeys. Monissa kuoseissa näkyy talviaiheinen painatus, joka sopii vuodenaikaan. Vaaleasti sisustetun huoneen ilmettä piristetään värikkäin tapetein ja tyynyin.

Modernia ilmettä

Syksyn ja talven trendejä on monia, joten jokainen löytää varmasti itselleen sopivan ilmeen. Romantiikan tasapainoksi kotiin voi tuoda myös ultramodernia säväystä. Tämä tyyli on rento ja leikkisä: yksinkertaista ilmettä maustetaan myös tehosteväreillä. Vaikka sisustus on moderni, saadaan puuta ja metallia yhdistelemällä aikaiseksi pehmeä ja lämmin vaikutelma.

Kodin väritys voi vaihdella yksinkertaisesta mustavalkoisesta värikkäiseen ja räväkkään. Selkeää mustavalkoisen ilmeen voi rikkoa värikäällä sohvatyynyllä tai kirkassävyisellä lampulla aseteltuna huoneen katseenkääntäjäksi. Tekstiileissä nautitaan tänä syksynä nautitaan varsinkin käsinpiirretyistä kuvioista. Lisäksi hauskat sloganit herättävä huomiota kuoseissa.

Itämaista viehätystä

Talvi- ja kevätmatkasta haaveileva voi nyt tuoda ulkomaat suoraan kotiin – sisustuksen avulla. Yksi kuumimmista treidstä on etnisyys – tyyli jota hallitsevat lämpimän mausteinen väriskaala, jännittävät kuviot ja yllättävät materiaaliyhdistelmät. Juuri kontrastit luovat tyylin: materiaaleissa matta kohtaa kiiltävän ja japanilaishenkisiä kuvioita yhdistetään maanläheisiin väreihin.

Itämaista olemusta kotiin saa helposti tuotua kankaisiin painetuilla kuvilla. Värikäät ja mielikuvitukselliset kuvioinnit löytyvät sekä pussilakanoista, tyynyistä, matoista että verhoista. Mikäli et kuitenkaan halua sisustaa koko kotiasi itämaisesti, valitse tästä tyylistä jokin jännittävä sisustuselementti, kuten verhot tai tyynyt, ja yhdistä se selkeään moderniin linjaan.

Trendikkäät neuleet sopivat arkeen ja juhlaan – näin yhdistelet rohkeasti!

Talven takkimuoti on persoonallista ja monikäyttöistä – mikä on sinun tyylisi?

Syysmuodin trendeinä neuleet, vintage ja etnisyys – klikkaa ja ihastu!

Syksyn farkuissa on mistä valita – klikkaa ja löydä oma denim-lookisi!

Teksti ja kuvat: Ellos

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja