Mainos

Unelmien häät puutarhassa

Mikä olisikaan puutarhaansa intohimoisesti suhtautuvalle mahtavampi idea kuin järjestää elämänsä suurimmat juhlat omassa tai mökkipihassa.

Edes vihkimistä ei tarvitse suorittaa perinteisesti kirkossa, vaan jenkkityyliin viheriöivän luonnon ympäröimänä.

Avion ruusuiset ensiaskelet

Ulkoseremoniaa varten tarvitset muutaman pitkän puupenkin, jotka järjestetään kahdeksi istuinriviksi alttarikäytävän molemmille puolille.

Päällystä penkit hempeillä kankailla, nauhoilla ja kukilla. Käytävän romanttinen ilme syntyy sille sirotelluista ruusujen terälehdistä. Myös vieraat voivat riisin sijaan heittää terälehtiä ja lapsille varataan hauskoja saippuakuplia.

Vihkipaikan taustaseinä muodostuu harsokankaasta tai paikkaa voi merkitä koristeellinen seppele. Musikaalista ystävää tai sukulaista voi pyytää huolehtimaan tunnelmamusiikista ja yhteislaulun säestyksestä.

Sydämellinen kakku

Kesähäiden riesana ovat vaihtelevat säät, ja siksi puutarhaan on järjestettävä teltta tai katos lämmityksineen ja valaistuksineen. Aurinkoisesta ilmasta huolimatta viimeistään ilta tuo mukanaan viileyden.

Esimerkiksi riisipaperilyhdyt ja taustaverhot käyvät teeman mukaisesta sisustuksesta. Vieraat opastaa oikeille paikoille sisäänkäynnin viereen asetettu taulu.

Tilattavan hääkakun voi korvata kerroskakulla, johon tarvitaan vieraiden apua. Pyydä leipomista rakastavia kutsuttuja tuomaan mukanaan yksi kerros hääpöydän uljainta luomusta, ja persoonallinen sekä sydämellä valmistettu kakku on valmis!

Liekkejä tai tulitusta

Valssin pyörteisiin johdattelee elävä orkesteri tai tuttu tai tilattu DJ. Varmista vielä ikimuistoisten kappaleiden kuuluvuus vuokraamalla pihalle sopivat äänentoistolaitteet. Varoita naapureita hyvissä ajoin varautumaan tulevien pirskeiden ääniin.

Juhlijoiden nesteytyksestä huolehdit kattamalla baaripöydän, josta saa siideriä, olutta ja viiniä, ja kesäinen sangriakin käy laatuun. Hääohjelman ei tarvitse eikä pidä toistaa totuttua kaavaa. Yllätysohjelmanumeroksi sopii tulishow-ryhmän esitys, tilattu imitaattori tai pyroteknikkojen järjestämä ilotulitus.

Jaa tehtävät

On sanomattakin selvää, että muutaman kymmenen vieraan häihin tarvitaan vastuun delegointia. Osan tehtävistä, kuten musiikkipuolen, voi sälyttää osaavien tuttavien käsiin.

Toiset osa-alueet, vaikkapa ruoan valmistus, kattaminen ja tiskaus, hoituvat yleensä parhaiten ulkopuolisten tekijöiden avulla. Varmista siis pitopalveluyritykselle kunnon tilat tehdä työnsä.

Seremoniamestari, mieluiten hääparin luottohenkilö, pitää huolen puheidenpitojärjestyksestä ja jakaa vieraille käytännön tietoa vessojen sijainnista kemujen aikatauluun.

Jos juhliin on kutsuttu lapsiperheitä, järjestä heille talon sisälle hoitopöytä, mukavia tuoleja, juomista ja naposteltavaa. Lastenvahti ja baarihenkilökunta juomapöydän ääressä eivät hekään ole huonoja sijoituksia.

MTV3/www.kekkila.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.