Mainos

Unelmat todeksi

Mistä sinä unelmoit? Lottovoitosta, näyttelijän urasta, urheiluautosta vai maailmanrauhasta? Omat unelmat tuntuvat usein saavuttamattomilta, mutta ne voivat myös toteutua. Apuna tarvitaan yleensä aikaa, energiaa ja uskoa unelmien toteutumiseen sekä joskus myös aarrekarttaa.

Unelmat ovat olennainen osa elämää. Arjen harmauden keskellä on tärkeä olla jotain, josta haaveilla. Omat unelmat saattavat joskus tuntua epärealistisilta ja saavuttamattomilta, mutta kun unelmistaan jaksaa pitää kiinni ja panostaa niihin, voi oman unelman täyttyminen olla lähempänä kuin osaa itse aavistaakaan.

”Unelmoin elämäni suuresta rakkaudesta, vaaleanpunaisesta hääpäivästä ja huvilasta meren rannalla.”

Näin sokerisia ja pumpulinpehmeitä unelmia on 22-vuotiaalla Katrilla. Unelmat muuttuvat elämän mittaan. Muistatko vielä mistä unelmoit lapsena? Kenties suurin haaveesi oli oma huone ja koiranpentu tai hymykuopat ja pitkät kiharat hiukset? Lapsena unelmat saattoivat hallita elämää vahvastikin. Jos esimerkiksi lemmikin ottaminen ei ollut mahdollista allergian takia, saattoi se tuntua maailmanlopulta. Aikuisena unelmoidaan yleensä vähän eri mittakaavassa, mutta unelmat ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin lapsuudessa.

Aarrekartta unelmiin

Kuva: futureimagebank.com

Yksi apuväline unelmien toteuttamisessa on unelmista muistuttavan aarrekartan käyttäminen. Aarrekartta voi perustua näköaistiin, kuuloaistiin tai toimintaan ja tuntemuksiin. Näköaistiin perustuva kartta on isolle tai pienemmälle paperille koottu kuvakollaasi omista unelmista. Sen voi koota lehdestä leikatuista kuvista tai se voi perustua myös sanoihin.

Aarrekartta muistuttaa omista unelmista, ja sitä pitäisikin tutkia päivittäin. Sen tarkoitus on valmistaa henkisesti muutokseen ja tehdä avoimemmaksi ratkaisujen löytämiselle. Tärkeää on unelmien tiedostaminen ja luottavainen suhtautuminen niiden toteutumiseen. Aarrekartan tutkiminen pitää unelman mielessä. Se ei ole mikään unelma-automaatti, vaan sen tärkeä tehtävä on kasvattaa rohkeutta ja luottamusta omiin unelmiinsa ja niiden toteutumiseen. 25-vuotiaan Matiaksen unelmointi ei ole pilvilinnojen rakentelua, vaan ihan tavallisista, mutta sitäkin ihanammista asioista unelmointia.

”Suurin unelmani on perheen perustaminen ja lapset. Ne tuntuvat olevan tällä hetkellä olemiseni tärkein päämäärä. Ajattelen unelmaani päivittäin, eikä sen toteutuminenkaan ole enää toivottavasti kaukana.”

Ajatuksen voima

Kuva: futureimagebank.com

Ajatukset ovat ihmisen suurin ohjaaja. Jos siis haluaa vaikuttaa itseensä, niin pitää vaikuttaa omiin ajatuksiinsa. Näin uskoo kouluttaja Sari McGlinn Harmoniahuoneelta. Unelmien tavoittelussa pitäisi aluksi miettiä, onko tämä nyt juuri se unelma, jota sielu ja sydän haluavat. Jos unelma ei lähde puhtaasti sydämestä, se ei myöskään toteudu, uskoo McGlinn. Unelmat tarvitsevat huomiota ja läsnäoloa. Niihin pitää laittaa energiaa. Esimerkiksi vuodenvaihde on hyvä aika päivittää omia unelmiaan, McGlinn lopuksi kehottaa.

”Unelmoin lottovoitosta. Siitä, että voisi tehdä mitä haluaa, eikä tarvitsisi aina laskea tarkkaan mihin on varaa. Lähtisin Karibian risteilylle, kävisin joka viikko kasvohoidossa ja ostaisin itselleni kallista hajuvettä.” 44-vuotias Katri jakaa varmasti unelmansa monen muun suomalaisen kanssa.

Haluaisin olla…

Kaikkia unelmia ei edes ole tarkoitettu toteutettaviksi. Välillä on kiva leikitellä erilaisilla ajatuksilla: ”olisinpa astronautti” tai ”olisinpa todella kaunis ja suosittu”. Olivatpa unelmat ja keinot niiden saavuttamiseen millaiset tahansa, olennaista lienee aluksi kirkastaa itselleen, mikä on se oma unelma, jota oikeasti haluaa, ja uskoa sen toteutumiseen. Siinä on hyvät lähtökohdat jokaiselle unelmoijalle. 32-vuotias Minttu unelmoi siitä, mikä lienee loppujenlopuksi yksi meidän kaikkien tärkeimmistä unelmistamme.

”Unelmoin siitä että saan elää elämäni terveenä, onnellisena ja rakkauden ympäröimänä.”

Teksti: Maria Hiltunen

Lähteet: Kristiina Harju: Valmiina muutokseen - aarrekartan avulla kohti uutta, WSOY 1999

Sari McGlinn sisäisen hyvinvoinnin kouluttaja, Harmoniahuone – Unelmat todeksi, luento Terveys ja kauneus -messuilla 11.11.2005

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.