Unelmana jättipotti - näin suomalaiset lottoavat

Loton jättipotit kiinnostavat suomalaisia. Lottoaminen lisääntyy aina jättipottiviikoilla.

Veikkauksen mukaan lottovoiton suuruus vaikuttaa selvästi suomalaisten lottokuumeeseen. Mitä suurempi potti, sitä innokkaammin rivejä täytetään.

Vauhti kiihtyy loppuviikolla

Loton pelaaminen kiihtyy aina loppuviikkoa kohden eli mitä lähempänä arvontaa ollaan, sitä innokkaammin suomalaiset pelaavat. Lauantaina lottointo on huipussaan.

Veikkaus kertoo, että lottoa pelataan eniten silloin, kun ihmiset ovat muutoinkin liikkeellä. Niinpä pelaaminen Veikkaus-pisteissä on vilkkainta alkuillasta ja illalla, kun ihmiset ovat ostoksilla.

Netissä pelaaminen noudattaa melko lailla samaa aikataulua, vaikka verkkokauppa on avoinna ympäri vuorokauden.

Yli kolmannes tuplaa

Veikkaus lanseerasi kesäkuussa lottoon uuden tuplaus-ominaisuuden. Veikkauksen mukaan noin 35-40 prosenttia pelaajista valitsee sen riviinsä.

Jättipottiviikoilla kiinnostus myös tuplaukseen kasvaa.

Jokerilla vakaa suosio

Lottoriveistä noin viidennekseen otetaan mukaan Jokeri. Taso on pysynyt jo pitkään samana.

– Jokerilla tuntuu olevan oma uskollinen asiakaskuntansa. Jokeria pelataan suhteessa jonkin verran vähemmän jättipottiviikoilla, jolloin Lottoa pelaavat myös satunnaislottoajat. Heille Jokeri ei ehkä ole niin tuttu, joten he eivät ota sitä mukaan peliinsä, Veikkauksesta arvioidaan.

Perinteet kunniassa

Suomalainen lottokansa näyttää arvostavan perinteitä, sillä vain noin neljännes lottoriveistä pelataan verkossa. Kolme neljästä haluaa yhä hypistellä kuponkiaan ja lottoaa Veikkauksen myyntipaikoissa. 

Loton pelaaja on Veikkauksen keskimääräistä asiakasta perinteisempi, sillä kaikkien pelien verkkopelaamisen osuus on selvästi lottoa korkeampi  eli 37 prosenttia.

Pohjoisessa innokkaimmat

Suomen innokkaimmat lottoajat löytyvät Pohjois-Suomesta. Veikkauksen mukaan lottoa pelataan ahkerimmin Pertunmaalla, Kolarissa, Pelkosenniemellä ja Pellossa - sekä poikkeuksena pohjoisesta ulottuvuudesta Kustavissa.

Suomalaiset lottoavat keskimäärin 87,4 eurolla vuodessa. Käytännössä lottoajat satsaavat peliin selvästi enemmän, koska luvussa ovat mukana kaikki suomalaiset ja Veikkauksen pelejä voivat pelata vain 18 vuotta täyttäneet.

Kaikki jutussa käytetyt luvut ovat vuodelta 2013, koska Veikkaus ei ole vielä julkistanut vuoden 2014 tulosta.


Lue myös:

    Uusimmat