Mainos

Umpihumalainen Aeroflotin lentäjä pelotti matkustajia Moskovassa

Aeroflotin lento Moskovasta New Yorkiin ei päässyt alkamaan, kun matkustajat joutuivat paniikkiin kuultuaan koneen kapteenin tervetulokuulutuksen.

Lentäjä Aleksander Tšeplevski sammalsi selvästi päihtyneenä mikrofoniin venäjäksi ja vaihtoi sen jälkeen englannin tapaiseen jorinaan, ketoo Moscow Timesin uutista siteeraava Ilta-Sanomat nettisivuillaan.

Lentäjä vaihdettiin vasta matkustajien nostettua kapinan ja valitettua kiivaasti ennen koneen lähtöä.

Lentohenkilökunta ylenkatsoi aluksi matkustajien valituksia ja uhkasi poistaa valittajat koneesta. Koneesta Aeroflotiin soittaneelle matkustajalle sanottiin, että humala on mahdotonta, ja lyötiin luuri korvaan.

Erään matkustajan mukaan lentoemäntä sanoi, ettei juopumus ole kovin iso juttu, koska kone lentää käytännössä itsestään.

Lentäjä Tšeplevski tuli lopulta ulos ohjaamosta. Matkustajien mukaan hänellä oli vaikeuksia pysyä pystyssä.

Tšeplevski pyysi matkustajilta lupaa saada jäädä koneeseen vain sivustakatsojana.

Aeroflot vaihtoi lopulta koko ohjaamon henkilökunnan. Yhtiö antoi jälkeenpäin ensin kommentin, jonka mukaan matkustamossa oli "joukkopsykoosi". Myöhemmin yhtiö totesi, että Tšeplevskillä saattoi olla sydänkohtaus.

Yli 80 kuoli syyskuussa - lentäjä juovuksissa

Moskow Times ei tavoittanut Tšeplevskiä kommenttia varten. Lentoyhtiön mukaan hän on paraikaa hoidettavana sairauden vuoksi. Ei ollut tiedossa, palaako hän joskus lentokoneen ohjaimiin.

Moscow Times kertoi 28. joulukuuta sattuneesta välikohtauksesta eilen. Tapaus tekee hallaa Aeroflotille, joka on yrittänyt päästä eroon neuvostoaikaisesta imagostaan.

Viime syyskuussa tapahtuneessa Aeroflotin koneen mahaansyöksyssä kuolivat 88 koneessa ollutta. Maanantaina selvisi, että lentäjän veressä oli alkoholia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.