Ulvilan peltipoliisin räjäyttäjää odottaa mojova korvausvaatimus – jos tolpan sisällä oli kamera, hinta nousee rutkasti lisää

6:24
MTV Uutiset vieraili Ulvilassa tutustumassa tapaukseen.

Ulvilassa räjäytettiin tällä viikolla nopeusvalvontakamera eli niin sanottu peltipoliisi valtatie 2:n varrella. Ilkivallanteko tapahtui aamuyöllä. Tekijää ei toistaiseksi tiedetä.

Teko saattaa tulla kovinkin kalliiksi tekijälle, sillä yksi peltipoliisin tolppa asennuksineen maksaa noin 10 000 euroa, arvioidaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta MTV Uutisille.

ELY-keskuksesta kerrotaan, että hinta-arvio perustuu noin kymmenen vuoden takaiseen hintaan, mutta sen ei uskota juuri muuttuneen vuosien kuluessa.

Hinta sisältää tolpan, kameralle tarkoitetun laitekotelon ja tolpan kaapeloinnin. Tolppaan laitettavan kameran omistaa poliisi.

Ei tiedetä sisälsikö tolppa kameran

Nopeusvalvontakamera eli niin sanottu peltipoliisi räjäytettiin valtatie 2:lla Ulvilassa maanantaina aamuyöllä kello neljän jälkeen.

Poliisin mukaan löydösten perusteella kyse oli räjähdyksestä. Poliisi selvittää parhaillaan räjähteen laatua.

Epäiltyä tekijää ei toistaiseksi ole tiedossa.

ELY-keskuksesta arvioidaan, että vaikka laitekotelo ja tolppa ovat voineet vahingoittua käyttökelvottomiksi, kaapeloinnit todennäköisesti ovat vielä ehjät. Tämä vähentää uuden tolpan kuluja.

Jos tolpassa on ollut nopeuskamera, nousee lasku arviolta runsaalla 30 000 eurolla. Tapauksen tutkinnanjohtaja Erik Salonsaari ei halua tutkinnan tässä vaiheessa paljastaa, sisälsikö tolppa ilkityön aikaan kameraa.

5:15

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja