Ulvilan peltipoliisin räjäyttäjä ei vielä tiedossa – poliisi saanut lupaavia vihjeitä karusta tempauksesta: "Olisi vaaratilanne voinut syntyä"

6:24

Nopeusvalvontakamera eli niin sanottu peltipoliisi räjäytettiin valtatie 2:lla Ulvilassa eilen aamuyöllä kello neljän jälkeen, vahvistaa Lounais-Suomen poliisi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari kertoo, että löydösten perusteella kyse on ollut räjähdyksestä. Poliisi selvittää parhaillaan räjähteen laatua.

Epäiltyä tekijää ei toistaiseksi ole tiedossa. Salonsaaren mukaan poliisi on saanut "lupaavan tuntuisia" vihjeitä tapauksesta.

Hän kuvailee tulleiden vihjeiden määrää "kohtalaiseksi.

– On saatu [vihjeitä] kyllä melko mukavasti.

Hän sanoo, että tutkinta jatkuu tiiviisti.

– Poliisi tekee omaa tiedonkeruuta ja yleisöhavaintoja tarkastellaan.

Räjähdys sulki valtatien tunneiksi

Tapauksen selvittely aiheutti eilen aamulla laajan poliisioperaation, jonka vuoksi yksi ajokaista valtatie 2:lla suljettiin tuntien ajaksi liikenteeltä. Tapahtumapaikkaa tutkittiin muun muassa poliisin koirapartion avulla.

Salonsaaren mukaan paikan päältä on tehty löydöksiä, joilla toivotaan olevan merkitystä asian selvittämisessä. Paikalta kerätyt näytteet tutkitaan keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa. Salonsaari arvioi, että näytteiden tutkinnassa menee ainakin ensi viikkoon.

Tutkinnanjohtaja ei osaa sanoa, miksi peltipoliisia on haluttu vahingoittaa.

– Kyllä siinä jokin motiivi luulisi olevan, koska teko on vaatinut vaivannäköä. Mutta sitä on vaikea arvioida, kun tekijää ei ole päästy kuulemaan.

Peltipoliisi vietiin tutkittavaksi

Paikallisten ihmisten kuulemiset ovat Salonsaaren mukaan tuoneet poliisille melko vähän tietoja, koska räjäytys tehtiin yöaikaan.

– Joku oli kuullut räjähdysääniä. Niistä on kuulohavaintoja jonkin verran, Salonsaari sanoo.

Hän luonnehtii räjähdystä kohtuullisen voimakkaaksi, vaikka se ei aiheuttanutkaan vaaraa isommin alueen ympäristöön.

– Jos tiellä olisi ollut kulkijoita siihen aikaan, olisi vaaratilanne voinut syntyä, hän kertoo.

Räjäytyksessä peltipoliisin tolppa vääntyi varresta reilusti mutkalle. Koko nopeusvalvontakamera tolppaa myöten on otettu poliisin haltuun ja tutkittavaksi. Salonsaari ei osaa sanoa, onko paikalle tarkoitus tuoda uusi peltipoliisi vaurioita kärsineen tilalle.

Salonsaaren mukaan peltipoliiseihin kohdistuva ilkivalta on ollut Satakunnassa harvinaista. Hän kuitenkin muistaa reilun kymmenen vuoden takaisen tapauksen, jossa Luvialla kaadettiin ja vietiin koko nopeusvalvontakamera tolppineen päivineen.

Poliisi toivoo edelleen yleisöltä vihjeitä ja havaintoja Ulvilan tapauksesta.

– Tällaisessa tilanteessa nimetönkin tieto voi auttaa meitä, Salonsaari sanoo. 

Tiedot tapahtumasta voi kertoa sähköpostiin vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 0504564963.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja