Mainos

Ulkomaiset matkanjärjestäjät metsästävät uusia suomalaiskohteita

Ensi viikonlopun matkamessut ovat vetäneet Suomen pakkasiin myös toista sataa ulkomaista matkanjärjestäjää. Samaan aikaan, kun suomalaiset etsivät messuilta omia suosikkejaan, ulkomaiset ostajat hakevat Suomesta hyviä lomakohteita omille asiakkailleen.

Ulkomaalaisia kiinnostaa paitsi perinteinen Lapin matkailu myös entistä enemmän esimerkiksi Järvi-Suomen kohteet. Kesämatkailu onkin selvässä kasvussa, ja esimerkiksi Saimaalle houkutellaan italialaisia ja espanjalaisia turisteja. Heitä kiinnostaa meille niin tavallinen asia - mökkeily.

- Italialaiset näkevät sen sellaisena jännittävänä eksoottisena kokemuksena, jonka he haluavat kokea yhden tai kahden yön juttuna. Espanjassa myydään ihan viikon kestäviä mökkilomia, sanoo markkinointipäällikkö Karla Ruutu VisitSaimaa.com -sivustolta.

Puhdas luonto on edelleen yksi Suomen parhaista matkailuvalteista.

- On hienoa nähdä kirkasta vettä, vehreyttä tai sininen taivas - se lämmittää mieltä. Maailmassa on niin paljon saasteita, että puhdas luonto tuntuu hyvältä, kuvailee intialaisen Travel Oytser India -yrityksen toimitusjohtaja Ajay Jaipuria.

Suomessa viime vuonna käyneistä ulkomaalaisista ei vielä ole tilastoja, mutta toissa vuonna maassamme vieraili yli kuusi miljoonaa matkaajaa. Rahaa he jättivät jälkeensä yli kaksi miljardia euroa.

Katso Tomi Einosen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.