Venäläiset hakkerit kaappasivat Ukrainan MM-karsintapelin tv-lähetyksen – selostajalta raivokas viesti

Wales ja Ukraina kohtasivat sunnuntaina jalkapallon miesten MM-karsintojen ratkaisevassa ottelussa. Ukrainan kyberturvallisuuden johtaja Viktor Zhoran mukaan venäläiset hakkerit kaappasivat ottelulähetyksen ja alkoivat näyttää venäläistä propagandaa.

Zhoran mukaan Ukrainaan on kohdistunut sodan alkamisen jälkeen 688 kyberhyökkäystä, joista tuorein sunnuntain MM-karsintaottelussa. Striimauspalvelu oll.tv joutui kaappauksen kohteeksi, minkä jälkeen ukrainalaisille tv-kanaville tuli näkyviin venäläistä propagandaa. 

Ukrainalaismedioiden mukaan tätä kesti kymmenisen minuuttia ja samalla ottelu oli käynnissä. Toisella kanavalla ottelua selostanut Viktor Vacko reagoi raivokkaasti, kun sai kuulla asiasta suorassa lähetyksessä.

– Palakaa helvetissä, hiton trollit! Palakaa vain helvetissä,  te eläimet! Toivottavasti ette enää koskaan saa tulla takaisin kansainväliseen jalkapalloiluun, Vacko totesi. 

Venäjän maajoukkue on jo aiemmin heitetty ulos MM-karsinnoista ja se on suljettu kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan sekä Euroopan jalkapalloliiton Uefan turnauksista. 

Ukraina hävisi sunnuntaisen karsintaottelun 0-1. Tämä tarkoitti sitä, että Wales eteni ensimmäistä kertaa 64 vuoteen MM-turnaukseen. MM-kisat pelataan marras-joulukuussa Qatarissa.

Lue myös:

    Uusimmat