Ukraina kertoo ampuneensa alas yhden Venäjän arvokkaista A-50-tiedustelukoneista

Ukraina sanoo ampuneensa jälleen alas yhden Venäjän arvokkaista A-50-tiedustelukoneista. Asiasta kertovat X-viestialustalla Ukrainan puolustusministeriö ja ilmavoimat

Tietoa ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä. Ukrainan tietojen pohjalta asiasta on uutisoinut myös uutistoimisto AFP, jonka mukaan kone kerrotaan pudotetun Asovanmeren yllä.

– Jälleen yksi kallisarvoinen venäläinen A-50U-lentokone ammuttu alas Asovanmeren yllä. Pudotus on jälleen yksi merkittävä isku Moskovan terroristien kyvykkyyksille, Ukrainan sotilastiedustelu kommentoi sosiaalisessa mediassa.

Kyiv Independentin mukaan koneen pudottamisesta kertoi myös Ukrainan ilmavoimien komentaja Mykola Olestshuk Telegram-kanavallaan. Lehden mukaan putoamisalue sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Ukrainan rintamalta.

A-50-lentokoneita on käytetty Ukrainan sodassa muun muassa paikantamaan Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmiä ja ohjaamaan Venäjän hävittäjiä hyökkäyksissä, Kyiv Independent kertoo.

Sosiaalisessa mediassa tulipalovideo

Uuden A-50-koneen pudotuksesta liikkui väitteitä venäläisillä Telegram-kanavilla ja X-alustalla jo ennen Ukrainan ilmoitusta. Näiden yhteydessä putoamisesta julkaistiin myös videoita, joissa nähtiin väläyksiä taivaalla ja suuri tulipalo syrjäseudulta näyttävällä alueella. Videoiden aitoutta ja asiayhteyttä ei ole vahvistettu.

A-50 on venäläinen kaukotiedustelu- ja tutkavalvontakone, joita Venäjän ilmavoimilla on käytössään tiettävästi vähemmän kuin kymmenen kappaletta. Ukraina kertoi edellisen kerran A-50-koneen pudotuksesta tammikuussa, kertoi Kyiv Post tuolloin.

Venäjän tiedotusvälineissä on toistaiseksi puhuttu tunnistamattoman lentokoneen putoamisesta Krasnodarin alueella Asovanmeren rannikolla. Asiasta kertoo muun muassa Lenta-verkkolehti valtiollista uutistoimisto Riaa siteeraten.

Krasnodarin alueviranomaiset kertoivat pelastuslaitoksen sammuttavan noin 250 neliömetrin alueelle levinnyttä tulipaloa. Alueen rakennusten ei kerrottu olevan vaarassa..

Lue myös:

    Uusimmat