Ukraina teki taas laajan lennokkihyökkäyksen Venäjälle – öljynjalostamo tulessa

Venäjällä lennokkihyökkäys on sytyttänyt öljynjalostamon tuleen Rjazanin alueella parisataa kilometriä Moskovasta kaakkoon, kertovat alueviranomaiset.

Alueen kuvernöörin Pavel Malkovin Telegram-palvelussa julkaiseman viestin mukaan iskussa haavoittui useita ihmisiä.

Leningradin alueviranomaisten mukaan myös Pietarin lähellä sijaitsevaan öljynjalostamoon oli matkalla lennokki, mutta se ammuttiin alas eikä se aiheuttanut vahinkoja tai vaatinut uhreja.

Alueviranomaiset kertoivat niin ikään lennokkihyökkäyksistä Voronezhin, Belgorodin ja Brjanskin alueille. Niiden kerrottiin aiheuttaneen lähinnä materiaalisia vahinkoja.

Eilen tiistaina Venäjällä oli tulessa ainakin kaksi polttoainevarikkoa lähellä Ukrainan rajaa lennokkihyökkäysten takia.

Ukrainan armeija on sodan kestäessä onnistunut ulottamaan lennokki-iskujaan yhä kauemmas rajasta Venäjän puolelle ja samalla lisäämään niiden määrää.

Ukrainan asevoimien komentaja Oleksandr Syrskyi luonnehti keskiviikkona tilannetta taistelukentällä vaikeaksi. Hänen mukaansa Venäjän joukot voivat olla valmiita iskemään syvälle Ukrainan linjoihin itäisellä Donetskin alueelle.

Ukrainan asevoimat kärsii sekä mies- että ammuspulasta.

Venäjän ohjus tappoi ainakin kolme

Venäjän tiistainen ohjusisku Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin synnyinkaupunkiin Kryvyi Rihiin tappoi ainakin kolme ihmistä ja haavoitti kymmeniä. Asiasta kertoi Dnipropetrovskin alueen kuvernööri Serhi Lysak viestipalvelu Telegramissa.

Ukrainan sisäministeriö julkaisemalla videolla näkyi, kuinka pelastustyöntekijät evakuoivat haavoittuneita siviilejä palavasta monikerroksisesta asuintalosta.

Presidentti Zelenskyi sanoi tiistai-illan puheessaan, että isku oli osunut yhdeksänkerroksiseen asuinrakennukseen. Presidentti sanoi myös, että Ukraina vastaa iskuun.

– Tulemme aiheuttamaan tappioita Venäjän valtiolle vastareaktiona – aivan oikeutetusti. Heidän täytyy Kremlissä oppia, että terrori ei jää rankaisematta, hän sanoi.

Juttua päivitetty 13.3.2024 kello 18.36.

Lue myös:

    Uusimmat