Venäjällä kiinniotettu yhdysvaltalaistoimittaja pysyy vankilassa – MTV seuraa sotaa

MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa tiistaina 26. maaliskuuta 2024. 

  • Venäjä iski perjantaina isoimman hyökkäyksensä Ukrainan infrastruktuuriin
  • Ukraina vastasi hyökkäämällä venäläisalukselle Krimillä lauantaina
  • Ukrainan joukot kärsivät ammuspulasta rintamalla
  • EU etsi ratkaisuja Ukrainan tukemiseen
  • Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

11.14: Venäjällä kiinniotettu toimittaja pysyy vankilassa

Venäjällä oikeusistuin on pidentänyt yhdysvaltalaistoimittaja Evan Gershkovichin kiinniottoaikaa kolmella kuukaudella ennen oikeudenkäyntiä. Uutistoimisto Reutersin mukaan Gershkovich pysyy vankilassa 30. kesäkuuta asti. 

Wall Street Journalin toimittaja Evan Gershkovichista tuli vuosi sitten maaliskuussa ensimmäinen sitten Neuvostoliiton aikojen vakoilusta syytetty ja pidätetty länsimainen toimittaja. Sekä Gershkovich että Wall Street Journal ovat kiistäneet vakoilusyytökset ja vaatineet Venäjää vapauttamaan Gershkovichin välittömästi.

9.33: Elina Valtonen: Venäjälle uusia EU-pakotteita

Suomen ja Ruotsin ulkoministerit Elina Valtonen (kok.) ja Tobias Billström esiintyvät tänään keskustelutilaisuudessa tutkijoiden kanssa Espoon Hanasaaressa pidettävässä tapahtumassa. 

Valtonen kertoi uutistoimisto Reutersille, että Suomen ja Ruotsin mukaan EU:n on aika asettaa uusia pakotteita Venäjälle.

9.22: Ukraina: Iskimme ohjuksella laskeutumisalukselle

Ukrainan merivoimat kertoo maan iskeneen ohjuksella Konstantin Olshanskyn laskeutumisalukselle, jonka Venäjä kaappasi Ukrainalta Krimin valtauksen yhteydessä vuonna 2014. (Reuters)

Korjattu kello 9.54: Konstantin Olshansky ei ole lentotukialus, vaan laskeutumisalus.

Lue myös:

    Uusimmat