Mainos

Uima-asut pysyvät vaatekaapeissa – sää jatkuu koleana ja pilvisenä

Sää jatkuu koleana ja pilvisenä läpi viikon. Loppuviikosta sadekuurot lisääntyvät koko maassa.

Kolealle kesälle ei näy loppua vielä heinäkuun kolmannella viikollakaan. Alkuviikko on nimittäin koko maassa kolea ja pilvinen.

Kylmää säätä selittää Jäämereltä puhaltava tuuli, joka on tähän vuoden aikaan helteistä nauttivan pahin vihollinen.

– Hyytävä ilmavirtaus viilentää eritoten Pohjois-Suomea, jossa kymmenen astettakin saattaa jäädä alkuviikolla saavuttamatta. Sää on siis vuodenaikaan nähden paikoin jopa kymmenen astetta tavanomaista kylmempää, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas toteaa.

Etelässä lämpötila on viidentoista asteen vaiheilla, mutta auringon paistaessa on lämpimämpää. Aurinkoisia hetkiä tosin tuskin monia on ensi viikolle luvassa.

Sateet tulevat, mutta helle ei

Viikon edetessä maan eteläosissa saatetaan päästä lähelle kahtakymmentä astetta. Jottei olo kuitenkaan kävisi liian tukalaksi, koko maahan saatavat sade- ja ukkoskuurot viilentävät ilman lämpötilaa.

Suomi väistää myös helteisen ilmamassan, josta muualla päästään nauttimaan, Mäntykannas kertoo.

– Perjantain ja lauantain aikana Etelä-Euroopasta lähtee vyörymään helteistä ilmamassaa kohti pohjoista, mutta se näyttäisi pysähtyvän ennen Suomea saksalaisten ja puolalaisten iloksi. Helteisen ilman sijaan Suomi saa niskaansa rankkojakin sateita, Mäntykannas toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.