Mainos

Uganda erotti turvallisuusministerin ja poliisijohtajan – taustalla Suomessakin kuohuttaneet kuolemantapaukset?

Ugandan itsevaltainen presidentti Yoweri Museveni on erottanut maan turvallisuusministeri Henry Tumukunden ja poliisiylijohtaja Kale Kayihuran. Hän ei antanut erolle perusteluja, mutta on jo nimittänyt näille seuraajat.

Museveni on 32-vuotisen valtakautensa aikana säännöllisesti korvannut ministereitä ja muita korkeita hallinnon edustajia ilman julkisia perusteluja teoilleen.

Paikallismedia on uutisoinut Tumukunden ja Kavihuran välillä vallinneista vihamielisyyksistä. Kavihura on ollut julkisen ärtymyksen kohteena tämän epäonnistuttua torjumaan maata riivaavaa rikosaaltoa.

Helsingin Sanomat kertoo uutistoimisto AFP:n nostaneen asiassa esille myös viime aikoina Ugandassa kuolleet ulkomaalaiset, mukaan lukien myös runsaasti kysymyksiä herättäneen suomalaisliikemiehen kuoleman Kampalassa sijaitsevassa hotellissa. Tiedustelupalvelun ja Ugandan poliisin välisten konfliktien kerrotaan vaikeuttaneen miehen kohtalon selvittämistä.

Maassa on tapahtunut myös muita rikoksia, joissa viranomaisten toimintaa on kritisoitu tehottomaksi tai epäonnistuneeksi. Myös syytöksiä korruptiosta ja kidutuksesta on esitetty.

Korjattu sanajärjestystä ingressistä 6.3. klo 12.41.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.