Ufo-havaintoja julki Britanniassa

Britannian puolustusministeriö on julkistanut salaisia tiedostoja ufo-havainnoista. Vuosilta 1986-1992 peräisin olevat kertomukset vaihtelevat lentäjien havainnoista mielikuvituksellisempiin tarinoihin.

Nainen kertoo vuodelta 1990 olevassa kirjeessään olevansa ulkoavaruuden muukalainen, jonka avaruusalus laskeutui Maahan toisen maailmansodan aikana. Aluksessa oli kaksi miespuolista olentoa Spektra-planeetalta ja hän itse soturinaisten Amatsoni-planeetalta.

Tämä kirje ei kirvoittanut lisätutkimuksia, mutta näin teki Alitalia-yhtiön lentäjän kertomus. Lentäjä oli matkalla Milanosta Lontooseen, kun kone lähes törmäsi ohjuksenmuotoiseen ruskeaan lentävään esineeseen. Tutkimuksissa suljettiin pois niin ohjuksen, säähavaintopallon kuin avaruusraketinkin mahdollisuus.

Kansallisarkistosta julkaistuihin salaisiin kansioihin kuuluu myös Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjän Milton Torresin kertomus siitä, miten hänet määrättiin ampumaan alas ufo Britannian maaseudun yllä kylmän sodan aikaan.

Lentäjällä oli jo 24 rakettia valmiina, kun esine yhtäkkiä hävisi tutkasta. Seuraavana päivänä Torresia lähestyi tuntematon mies, joka näytti "hyvinpukeutuneelta IBM:n myyntimieheltä".

- Hän sanoi minun vaarantavan kansallisen turvallisuuden, jos hiiskun sanaakaan näkemästäni, nykyisin 77-vuotias Torres kertoo.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat