Mainos

Työväenpuolue arvosteli Israelin tiedustelupalvelua

Israelin työväenpuolueen pääsihteeri Ofir Pines arvosteli tänään maan tiedustelupalvelua epäonnistumisesta, joka johti siihen, että kolme israelilaista sai surmansa itsemurhaiskussa Mombasassa Keniassa.

-Tiedustelupalvelu epäonnistui, kun se ei kyennyt varoittamaan israelilaisia Mombasassa iskun suunnittelusta. Australialaisia, saksalaisia ja amerikkalaisia varoitettiin, Pines sanoi Israelin radion haastattelussa.

Pines kuuluu Israelin parlamentin, knessetin, puolustus- ja ulkoasianvaliokuntaan. Hän sanoi haastattelussa lähettäneensä kirjeen sekä pääministeri Ariel Sharonille että puolustusministeri Shaul Mofazille, vaatien selitystä Mombasan tapahtumista.

Ainakin 15 ihmistä -heidän joukossaan kolme itsemurhapommittajaa - sai torstaina surmansa ja 80 haavoittui, kun itsemurhapommittajat räjäyttivät israelilaismatkailijoiden hotellin (kuvassa) lähellä Mombasaa vain muutama minuutti sen jälkeen, kun kaksi ohjusta ammuttiin kohti israelilaisia kuljettanutta matkustajakonetta. Ohjukset eivät osuneet.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.