Työpaikkaromanssi yrityksille ja työntekijöille arka asia

Työpaikkaromanssi tuntuu joillekin yrityksille aralta asialta. Tai ainakin siitä ja siihen liittyvistä säännöistä saa ristiriitaista tietoa.

Viime torstaina Viking Linen toimitusjohtaja Mikael Backman sai potkut. Vain kaksi viikkoa aiemmin Backmanin Vikingillä intendenttinä työskennellyttä avovaimoa oli kehotettu eroamaan irtisanomisen uhalla. Kauppalehti kertoi Vikingin varatoimitusjohtajana tuolloin toimineen Jan Hansesin sanoneen, että syy intendentin lähtöön oli avoliitto toimitusjohtajan kanssa.

MTV Uutisille Vikingin tiedotus kuitenkin kiistää suhdekiellon yhtiössä.

– Meillä ei yhtiössämme ole sääntöjä koskien työpaikkaromansseja. Henkilökunnan parissa löytyy pariskuntia, sekä laivoilla että konttoreissa, tiedotuspäällikkö Johanna Boijer-Svahnström kuittaa tiedustelun suhdekiellosta.

Monsterin ohjeet työpaikkadeittaajalle

- Ota selvää työpaikan säännöistä ja suosituksista. Näin turvaat selustasi, jos aiot hyväksyä treffikutsun kollegaltasi

- Pidä matalaa profiilia varsinkin deittailun alkuvaiheessa. Yksityiskohdilla leveily ei ole reilua toista osapuolta kohtaan eikä kukaan välttämättä halua niistä kuullakaan.

- Julkiset hellyydenosoitukset voivat olla suhteen edetessä ihan hyväksyttäviä, mutta voi myös olla parempi pitää yksityiselämä suljetumpien ovien takana.

- Älä ota sitä tavaksi. Sinä et ehkä näe ongelmallisena törmätä ex-deitteihisi työpaikalla, mutta he eivät välttämättä ole kovin otettuja puuhailuistasi. Saatat joutua ikävienkin kahvipöytäkeskustelujen päärooliin.

- Varaudu muutoksiin. Mikäli ihastuminen kantaa eikä suhdettanne hyväksytä työyhteisössä, voi toisen olla parempi etsiä uusi työpaikka.

Lähde: Monster.fi

 Kun Backman sitten pian avovaimonsa perään sai potkut, alkoi spekulointi potkujen syystä. Muun muassa Arvopaperi-lehti spekuloi, saiko Backman potkut suhdekohun vuoksi. Tämänkin arvion Vikingin tiedotus kiisti. Uutiset eivät Boijer-Svahnströmin mukaan liity toisiinsa.

Työpaikkaromanssi pilaa uran

Myös työntekijät tuntuvat suhtautuvan varovaisesti työpaikkaromansseihin.

Kansainvälinen työnhakupalvelu Monster kyseli tammikuussa työntekijöiden suhtautumista asiaan. 58 prosenttia vastaajista uskoi, että työpaikkaromanssi pilaa uramahdollisuudet.

– Pikku ihastuksen takia ei kannata vaarantaa työpaikkaansa. Jos kuitenkin ihmisten välille syntyy ainutlaatuinen tunneside, voi työpaikan vaihtaminen olla paras vaihtoehto. Uusi työpaikka löytyy kuitenkin helpommin kuin todellinen rakkaus, opastaa Monsterin kansainvälinen uraneuvoja Mary Ellen Slayter työntekijöitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja