Mainos

TVTV! aloittaa helmikuussa

Suomeen perustetaan uusi, kellon ympäri toimiva tv-kanava. MTV aloittaa kaapeli-tv-yhtiöitten kanssa helmikuussa TVTV!-nimisen kanavan, joka jaetaan vain kaapelitelevision kautta.

Tvtv

MTV Oy aloittaa uuden, vain kaapelitelevisioverkoissa jaeltavan tv-kanavan 1.2.2000. Uuden kanavan nimi on TVTV! ja se lähettää ohjelmaa 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä. TVTV!:n ohjelmisto koostuu sarjoista, musiikista ja tvwebistä.

TVTV! on MTV Oy:n yksikkö ja se kuuluu Alma Media Broadcasting - liiketoimintaryhmään.

Enemmistö kaapelitelevisioyhtiöistä on tähän mennessä solminut sopimuksen TVTV!:n kanssa. Jakelusopimus on neuvoteltu yhdessä kaapelitelevisioliiton kanssa, jonka hallitus on hyväksynyt sopimusmallin.

TVTV!:n tavoittelema katsojaosuus valtakunnallisesta televisionkatselusta on vuoden 2001 alussa noin prosentti. TVTV!:n vahvuus mainosvälineenä on kohdentuminen kaupunkilaisiin, nuorenmielisiin ja edelläkävijähenkisiin katsojiin.

Uuden kanavan ohjelmisto koostuu kolmesta pääosiosta: sarjoista, musiikista ja tvwebistä.

Tiedotteessaan TVTV! sanoo panostavansa science fictioniin ja toimintaviihteeseen. Joka arkipäivä kello 21.00 on luvassa Sci-fi -putki, jossa nähdään Avaruusasema Alfan, Näkymättömän miehen ja Safiirin ja teräksen kaltaisia klassikoita sekä uutuuksia kuten Lexx ja suosittu Tähtiportti. Lauantait ovat erityisen miehisiä päiviä: kärkenä Kuuden miljoonan dollarin mies, Dan Aykroydin isännöimä uutuus PSI Factor ja kulttisarja Poltergeist.

TVTV

TVTV!:stä löytyy myös arvostettuja televisiodraamoja. Teho- osasto ja NYPD Blue palaavat ruutuun ensimmäisestä tuotantovuodesta lähtien, jolloin sarjojen tähtinä ovat loistaneet George Clooney ja David Caruso. TVTV!:n tarjontaa kuuluvat lisäksi M.A.S.H, China Beach ja L.A.Law sekä naisten sunnuntaissa esitettävät Hope Street, Paluu Edeniin ja Kolkyt ja risat.

TVTV!:n iltapäiviä hallitsee Jyrki. Suomen suurin nuorisomedia laajenee nyt myös kaapeliverkkoihin. TVTV! saa oman Jyrkinsä suorana lähetyksenä joka arkipäivä kello 16.30 - 18.00. Sekä MTV3:n että TVTV!:n Jyrkit esitetään lisäksi aina seuraavana arkipäivänä kello 12.00 - 15.00 TVTV!:ssä. Viikonloppuilloissa nähdään puolestaan Joonas Hytönen Show, joka on tuotettu vain kaapeliverkkoa varten.

TVTV!:n yöaika ja aamupäivät käytetään tvwebin lanseeraamiseen. TVTV! yhdistää television ja Internetin, joilloin katsojat voivat nauttia Internetin sisällöistä ilman lisälaitteita oman televisiovastaanottimensa kautta.

Lähetystoiminta perustuu puhtaasti Intenet-aineistoon. Tvwebin kuva muodostuu kolmesta pääruudusta: artikkeleista, säätiedoista ja web-kameran kuvasta. Lisäksi ruudun reunoilla on nähtävissä kellonaika sekä päivän ohjelmatietoja ja muuta ajankohtaista asiaa.

Uutisia, viihdettä ja säätietoja


Tvwebin perustan muodostavat MTV3 Internetin toimituksellisesta aineistosta valitut artikkelit ja kuvat. Tvweb tuo katsojille muun muassa viihteen, muodin, ruoanlaiton, veneilyn ja autoilun viimeisimmät trendit ja kuulumiset omalle tv-ruudulle.

Luvassa on päivittäin useita kymmeniä jatkuvasti päivittyviä ja nimenomaisesti tvwebiä varten muokattuja artikkeleita niin Suomesta kuin muualta maailmasta.

TVTV! välittää myös tvwebissä 40 Suomen paikkakunnan säätiedot. Katsojat pystyvät seuraamaan sääennusteita ja säätilan kehitystä tvwebiä katsoessaan. Säätiedot ovat jatkuvasti näkyvillä tv-ruudun oikeassa yläkulmassa. Säätiedot tvwebiin toimittaa Oy Weather Service Finland Ltd.

Tvwebin kolmas jatkuvasti esillä oleva ruutu on web-kameran kuva. Muutaman sekunnin välein päivittyvästä kuvasta voi nähdä, mitä mielenkiintoista Suomessa ja muualla maailmassa juuri sillä hetkellä tapahtuu.

Tvwebin sisällön toimittaa MTV3 Internet. Teknisestä toteutuksesta vastaavat MTV3-kanavan tv-tekniikka sekä moniruuturatkaisun osalta Alma Media Net Ventures.
(MTV3)

Kanava ajaa sisään myös webtelevisio -ideaa. Satu Laakson juttu Huomenta Suomessa. Haastateltavana Marko Kulmala MTV Oy:stä. (1:41)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja