Mainos

Tuttavansa elävältä haudanneet miehet mielentilatutkimukseen

Kolme nuorta miestä surmasi poikkeuksellisen raa´alla tavalla 27-vuotiaan tuttavansa Rovaniemen Pullinrannassa kesäkuun lopulla.

17-20-vuotiaat miehet painoivat tuttavansa uima-altaan pohjalle ja pitivät häntä siellä, kunnes uhri ei enää vastustellut. Tämän jälkeen kolmikko nosti uhrin uima-altaan reunalle, missä häntä pahoinpideltiin julmasti. Uhrin kurkun kilpirusto murtui poljennan seurauksena ja hän sai pääalueelleen vammoja.

Tämän jälkeen miehet kuljettivat uhrin maton sisään käärittynä navettaan, jossa pahoinpitely jatkui. 27-vuotiasta lyötiin useita kertoja pistolapiolla päähän.

Uhri kuoli lopulta tukehtumalla sen jälkeen, kun miehet olivat haudanneet hänet elävältä maakuoppaan. Uhri nostettiin myöhemmin ylös hautakuopasta ja hänet kuljetettiin autiotaloon noin 20 kilometrin päähän Rovaniemen keskustasta.

Lapin käräjäoikeus antoi jutusta tänään välituomionsa. Oikeus määräsi kaikki kolme tekoon osallistunutta miestä mielentilatutkimukseen. Vasta tämän jälkeen määrätään rangaistukset ja rikosnimikkeet.

Kahden tekoon osallistuneen kohdalta teko on oikeuden mielestä kokonaisuudessaan arvostellen törkeä. Nuorimman, 17-vuotiaan osuuden oikeus katsoo sen sijaan lievemmäksi.

Syyttäjä vaatii kahdelle miehistä elinkautista vankeutta ja nuorimmalle vähintään 12 vuotta vankeutta.

Tekoa edelsi saunominen ja tappopuheet

Välituomiossa kerrotaan, että tekijät, uhri ja muutama muu olivat aiemmin illalla olleet nauttimassa alkoholia uhrin asunnolla.

Todistajalausunnoissa on kerrottu uhrin lähennelleen kahta asunnolla iltaa viettämässä ollutta naista epämiellyttäväksi koetulla tavalla. Lisäksi uhrin ja yhden tekoon osallistuneen välillä on ollut kertoman mukaan kahakkaa.

Iltaa oli lähdetty jatkamaan Pullinranta 2:een, jossa surmateko tapahtui. Tekijät olivat saunassa istuessaan ryhtyneet keskustelemaan, että 27-vuotiaalle pitäisi huomauttaa hänen käytöksestään naisia kohtaan. Myös miehen tappamisesta oli keskusteltu.

Saunapuheiden jälkeen miehet olivat siirtyneet uima-altaalle, jonne 27-vuotias oli mennyt hieman aiemmin.

Poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta, kun uhrista tehtiin katoamisilmoitus muutama vuorokausi tapahtuneen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.