Tutkinnanjohtaja MTV Uutisille: Savonlinnan kuolonkolarin uhrit ovat paikkakuntalaisia nuoria – menehtyneitä muistetaan hartaustilaisuudessa

Savonlinnan kuolonkolarin turma-auton matkustajat olivat paikkakuntalaisia parikymppisiä nuoria, kertoo tutkinnanjohtaja Jouni Väisänen MTV Uutisille.

Auton kuljettaja sekä etupenkin matkustaja kuolivat eilisiltana, kun henkilöauton kuljettaja ajoi Savonlinnantiellä kovalla nopeudella puuta päin.

Tätä ennen auto oli suistunut tieltä Miekkoniemen ja Mertalan risteyksen välisellä suoralla menosuunnassaan vasemmalle vastaantulevan kaistan yli.

Auto oli matkalla Savonlinnan keskustan suunnasta itään kohti Punkaharjua.

Kuolleiden lisäksi autossa olleet kolme muuta ihmistä loukkaantuivat. Heidät toimitettiin hoitoon Savonlinnan keskussairaalaan. 

Taustalla huomattava ylinopeus

Tutkinnanjohtajan mukaan auto oli ajanut huomattavaa ylinopeutta. Tapahtumapaikalla on 60 km/h nopeusrajoitus.

Sää tapahtumahetkellä oli poliisin mukaan sateinen ja tien pinta oli märkä. Poliisi on suorittanut tapahtumapaikalla tutkintaa. Myös ulkopuolisia todistajia on jo ilmoittautunut poliisille.

Hengissä selvinneitä on tarkoitus kuulla, kun heidän tilansa sen sallii. He ovat sairaalahoidossa, mutta tutkinnanjohtaja ei pysty kommentoimaan heidän vammojaan tarkemmin.

Savonlinnan seurakunta järjestää torstaina kello 18 suruhartauden Talvisalon kappelissa. Hartautta voi seurata myös suorana Facebook-lähetyksenä.

Uutista päivitetty poliisin tiedotteen tiedoilla 2.11.2022 kello 12.11. ja hartaustilaisuudesta kello 16.00.

Lue myös:

    Uusimmat