Tutkimus: Tyttärien vanhemmat eroavat herkemmin

Tuore tutkimus paljastaa, että vanhemmat, joilla on vain tyttäriä, eroavat herkemmin kuin muut avioparit.

Lapsien hankinta tuo usein avioliittoon täyttymyksen, mutta mikäli perheessä on vain tyttölapsia, voi avioliitto joutua koetukselle. Amerikkalainen tutkimusryhmä on selvittänyt, että parit, joilla on tyttäriä, eroavat muita pareja herkemmin. Avioeron todennäköisyys kasvoi jopa 10 prosenttia, mikäli perheessä oli kolme tytärtä.

Väestönlaskennan tietojen avulla tehdyn tutkimuksen otos oli yli kolme miljoona aikuista amerikkalaista. Tutkimuksen mukaan poikien vanhemmat pysyvät muita aviopareja todennäköisemmin yhdessä. Tutkimuksessa käy myös ilmi, että raskaana olevat, naimattomat naiset menevät todennäköisemmin naimisiin mikäli odottavat poikaa.

Mistä erot johtuvat?

ABC Newsin julkistama tutkimus ei kerro syitä sukupuolien välisiin eroihin. Psykologit arvioivat kuitenkin, että tyttären saaminen antaa äidille enemmän voimia lähteä huonosta avioliitosta. Psykologian professori Anita Kellyn mukaan nainen panee alulle jopa 73 prosenttia maan avioeroista.

– Harvemmat naiset sietävät väkivaltaista aviomiestä, koska eivät tahdo näyttää tyttärilleen sellaisen avioliiton mallia, kertoo psykologi Susan Heitler.

Tilastojen mukaan tyttäret auttavat äitiään kotitöissä, kun taas pojista huolehtiminen tuo enemmän työtä vanhemmille. Naiset uskaltavat siis lähteä onnettomasta avioliitosta, sillä tietävät saavansa tukea tyttäriltään.

Myös eronneet äidit, joilla on tyttäriä, ovat haluttomampia solmimaan uuden liiton, sillä ovat sitoutuneita tyttäriinsä.

Kalifornian yliopiston tutkijat raportoivat, että parit, joiden ensimmäinen lapsi on tyttö eroavat todennäköisemmin, kuin esikoisen ollessa poika. Tutkimuksen mukaan isät näkevät liiton mielekkäämpänä, mikäli heillä on poikalapsia, eivätkä tahdo poikansa kasvavan ilman isää.

– Arviomme mukaan 52 000 alle 12-vuotiasta tyttöä eläisi vielä isänsä kanssa, mikäli he olisivat syntyneet pojiksi.

MTV3 Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: DailyMail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja