Tutkimus selvitti miesten ja naisten eroja – johtuvatko riidat parisuhteessa todella tästä?

Miesten ja naisten välisiä eroja pidetään usein syynä riitoihin. Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin tarkemmin miesten ja naisten välisiä eroavaisuuksia, löysivätkö tutkijat syyn riitoihin?

Tutkimuksessa selvisi, että miehet ja naiset todella näkevät erilaisia asioita samanlaisissa tilanteissa. Tämä saattaa selittää myös sen, miksi miehen ja naisen välillä vallitsee usein ymmärtämättömyys, joka johtaa riitoihin.

Miehet kiinnittävät huomiota yksityiskohtiin

Miehet kiinnittävät huomiota usein naisia enemmän pieniin yksityiskohtiin ja liikkuviin kohteisiin. Naiset vastavuoroisesti näkevät paremmin värien vaihtelut, New Yorkin City yliopistossa teetetyssä tutkimuksessa todetaan. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään sitä, miksi miehet ja naiset suhtautuvat tiettyihin tilanteisiin eri tavoin.

– Kuten kuulo- ja hajuaistin kohdalla, miesten ja naisten näköaisteissa on havaittu eroja, tutkija Israel Abramov New Yorkin City yliopistosta kertoo.

Biology of Sex Differences -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naisten tuntoaisti on miesten tuntoaistia herkempi ja naiset tunnistavat tuoksuja miehiä paremmin. Tutkimuksessa Abramov tiimeineen seurasi yli 16-vuotiaiden naisten ja miesten näkökykyä.

Yhdessä osassa tutkimusta tutkijat pyysivät vapaaehtoisia kuvailemaan värisävyjä, jotka heille näytettiin. Tutkimuksessa selvisi, että naiset näkevät selvemmin hienoisetkin värierot.

– Suurimmalla osalla naisista on myös parempi tuntoaisti ja he pystyvät tunnistamaan ja erottelemaan hajuja paremmin kuin miehet, Abramov kertoo.

Naiset seuraavat tarkasti keskustelukumppaniaan

Tutkimuksissa on aiemmin todettu, että miehet ja naiset keskittyvät asioihin eri tavoin. Etelä-Carolinan yliopiston tutkijat selvittivät, että miehet kiinnittävät naisia todennäköisemmin huomiota puhujan suuhun keskustelun aikana. Miehet myös häiriintyvät helpommin kesken keskustelun, jos keskustelukumppanin takana näkyy liikettä.

Naisilla sitä vastoin on tapana miehiä todennäköisemmin kiinnittää katseensa keskustelukumppanin suun lisäksi tämän silmiin ja kehoon. Ihmiset ympärillä onnistuivat kesken keskustelun häiritsemään helpommin naisia kuin miehiä.

Tee AVAn riitelijä-testi:

Lue myös:

AVA

Lähde:

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja