Tutkimus: Romanttinen musiikki altistaa treffailemaan tuntemattomia

Tuore tutkimus todistaa, että todennäköisyys täysin tuntemattomilta tyypeiltä tulevien treffikutsujen hyväksymiseen kaksinkertaistuu, jos nainen on juuri kuunnellut romanttista musiikkia.

Musiikin voimaa ei voi vähätellä romantiikan luojana, todistaa Dailymailissa uutisoitu tuore tutkimus. Ranskalainen psykologi Nicolas Gueguen värväsi yhteensä 183 18-20-vuotiasta naisopiskelijaa mukaan tutkimukseensa. Naisille kerrottiin, että he ovat mukana markkinatutkimukseen liittyvässä kokeessa, joka tehtäisiin pareittain.

Kun naiset saapuivat kokeeseen, heille kerrottiin, että heidän parinsa on myöhässä. Naisten piti odottaa huoneessa yksin, ja samalla taustalla soi joko imelä rakkauslaulu tai sitten ihan tavallista, neutraalia poppia. Sitten naiset vietiin huoneeseen, jossa heitä odotti 20-vuotias, ihan tavallisen näköinen mies. Naiset eivät tienneet, että kyseessä oli näyttelijä, joka noudatti tarkasti käsikirjoitusta.

Pari vietti viisi minuuttia tutkijan kanssa keskustellen erilaisista kekseistä, ennen kuin tieteilijä poistui huoneesta jonkin tekosyyn varjolla. Silloin näyttelijä pyysi naista treffeille. Noin 52 prosenttia naisista, jotka olivat kuunnelleet odotellessaan romanttista musiikkia, antoi miehelle puhelinnumeronsa, kun taas neutraalia musiikkia kuunnelleista naisista vain 28 prosenttia antoi puhelinnumeronsa.

Tutkijoiden mukaan sama koe olisi vaikeaa toteuttaa miehille, sillä vaarana olisi, että kaikki miehet suostuisivat treffeille.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja